У Луцьку хочуть видати дитячу книгу, щоб допомогти хворим на рак. ФОТО

У Луцьку хочуть видати дитячу книгу, щоб допомогти хворим на рак. ФОТО
В обласному центрі Волині 24 березня відбулась прес­конференція, під час якої презентували новий проект.

Ініціатори його хочуть видати дитячу книгу, аби цим допомогти хворим на онкологічні захворювання, - повідомляють у Благодійному фонді "Стопрак".

24 березня у Луцьку відбулась доволі незвична прес­-конференція, адже її ведучими та учасниками були діти, вихованці творчої студії N.Zh. Саме вони з керівником Наталією Журавльовою та обласною бібліотекою для юнацтва вирішили вкотре допомогти дітям, які хворіють на рак.

Нагадаємо, що під час їх вистав збираються кошти для онкогематологічного центру Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Тож ці люди – постійні партнери БФ «СТОПРАК».

За словами Наталії Журавльової, новий проект – це видання книги «Долина ельфів». Цей твір спочатку був сценарієм, але діти почали приносити до нього ілюстрації, які малювали вдома, тож зародилась ідею спочатку зробити художній конкурс «Малюємо казку».

Картини переможців і прикрасять сторінки нової книги. До слова, роботи подавали не лише волиняни, а й жителі Львівської та Закарпатської областей.

«Ця книга про боротьбу добра і зла, дружбу і підтримку одне одного», - ­ додає автор Наталія Журавльова.

Головний бібліотекар відділу культури та мистецтва Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Любов Фрадинська розповіла, що ця ідея, як і багато інших ініціатив, виникла в рамках проекту «Творчість заради життя», тож закликала долучитись усім охочим.

Діти ж говорили про те, як важливо допомагати одноліткам. Вони хочуть, аби хворі малюки мали можливість так само розвиватись, спілкуватись, гратись одне з одним.

До слова, наймолодшим учасникам прес-­конференції усього вісім років – це Ангеліна Кардашук та Ліза Панчук. Підтримати проект закликали також Владислав Журавльов, Анастасія Легостаєва та Софія Цимбалюк. Усі вони вже не вперше допомагають дітям, хворим на рак, та закликають робити це усіх.

Для того, аби видати книгу, потрібно 22 тисячі гривень. Від її реалізації планується отримати 70 тисяч гривень, які підуть на придбання коагулометра, апарату для визначення згортання крові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть видати дитячу книгу, щоб допомогти хворим на рак. ФОТО
24 березень, 2015, 14:12