На Волині зменшилась кількість хворих на туберкульоз дітей

На Волині зменшилась кількість хворих на туберкульоз дітей
Вчасне виявлення інфекції в організмі дитини допоможе швидко вилікувати від туберкульозу.

Про це розповіли на прес-конференції до дня боротьби з туберкульозом в управлінні охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації 24 березня.

Головний позаштатний спеціаліст з дитячої фтизіатрії управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Людмила Курилюк розповіла, що рівень захворювання туберкульозом у дітей значно знизився на Волині за минулий рік, а останні летальні випадки серед хворих дітей в області були ще в 2012 році.

Цю тенденцію Курилюк пов'язує з тим, що люди стали більш проінформовані щодо цього недугу і знають, що швидка реакція на захворювання допоможе усунути цю проблему і вилікувати в найкоротші терміни.

«В 2012 році була смерть дитини від туберкульозу в області. Це було пов’язано з халатним відношенням батьків, які ігнорували, як вакцинацію, так і госпіталізацію дитини, і вирішили лікувати її в домашніх умовах. Якби вони звернулись раніше і віднеслись серйозно до хвороби, цього не було б», - зазначила Людмила Курилюк.

«В основному діти інфікуються від дорослих. Але якщо імунний стан дитини на належному рівні, то її організм буде боротись з інфекцією. Коли дитина не набирає вагу і має кашель, що не проходить, її вже треба обстежувати», - додала вона.

Єдиним методом, який допоможе достовірно виявити, чи є інфекція в організмі, є туберкулінова діагностика (манту). Якщо аналіз на манту в дитини позитивний, то її негайно треба госпіталізувати для обстеження і лікування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.