Угоду про відкрите небо розблокують?

Угоду про відкрите небо розблокують?
Питання приналежності Гібралтару - проблема, що блокує підписання Угоди про відкрите небо України і ЄС, може бути винесена за дужки договору.

Про це в інтерв'ю Центру транспортних стратегій заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, - інформує «Європейська правда».

За словами міністра, можливий компромісний варіант був досягнутий в ході його візиту в Іспанію.

"Ми заручники ситуації між Іспанією і Великобританією. Зараз я кажу про це з повною впевненістю в голосі. Якщо затвердити Угоду про спільний авіаційний простір в такому вигляді, як воно є, то виходить, що Гібралтар - британський, що Іспанії не дуже подобається. Ми пропонуємо винести питання Гібралтару за дужки. Ми туди не літаємо, літають тільки деякі британські авіакомпанії. Іспанія згодна, тепер потрібно поговорити з британцями",- пояснив Пивоварський.

Міністр уточнив, що має намір "найближчим часом зустрінуся з послом Великої Британії і донести позицію Іспанії з питання Гібралтару".

Нагадаємо, Договір про відкрите небо було парафовано ще в жовтні 2013 року, але досі не підписаний. Причина цього - в останній момент за наполяганням Іспанії аеропорт Гібралтару був виключений з угоди. Не заперечуючи британську приналежність самого Гібралтару, влада Іспанії не визнають британської територію, де знаходиться аеропорт.

Таким чином, велика ймовірність того, що влада Великої Британії не погодяться на запропонований компроміс, що відкладає підписання Угоди на невизначений термін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Угода з ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тепер пошле 6-й флот до Волині?
Відповісти