У центрах зайнятості Волині штучно завищують показники роботи, – прокуратура

У центрах зайнятості Волині штучно завищують показники роботи, – прокуратура
На Волині у центрах зайнятості трапляються непоодинокі порушення у роботі щодо повноти надання соціальних послуг з працевлаштування населення, реєстрації та постановки на облік громадян, призначення їм статусу безробітного.

Про це повідомив перший заступник прокурора області Володимир Троц, інформує прес-служба прокуратури області.

Так, за словами Троца, у Горохівському та Локачинському районних центрах зайнятості встановлено факти невиконання додаткових гарантій зайнятості для соціально незахищених категорій громадян.

Зокрема тут не забезпечили бронювання для вказаної категорії осіб 5% квоти робочих місць на підприємствах, установах і організаціях з чисельністю працюючих понад 20 осіб.

Трапляються випадки, коли службові особи центрів зайнятості вносять недостовірні відомості у статистичну звітність з метою штучного нарощування показників у роботі щодо працевлаштування безробітних, які фактично вже працювали на підприємствах.

Не контролюють центри зайнятості законність використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

У поточному році володимир-волинський міжрайонний прокурор виявив 9 випадків надання допомоги по безробіттю громадянам, які займалися підприємницькою діяльністю, в зв’язку з чим останніми добровільно повернуто 17,6 тисячі гривень зазначеної допомоги.

Не завжди центри зайнятості застосовують штраф до підприємств, що не подали звіти про заплановане та фактичне вивільнення працівників у зв’язку зі скороченням штату.

Такі порушення виявлені в Камінь-Каширському, Маневицькому, Ратнівському районних центрах зайнятості.

На усунення виявлених порушень законодавства про зайнятість населення органи прокуратури області внесли 17 подань, до відповідальності притягнули 19 посадовців центрів зайнятості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У центрах зайнятості Волині штучно завищують показники роботи, – прокуратура
13 червень, 2012, 09:42