Марсохід Curiosity виявив на Марсі сліди нітратів

Марсохід Curiosity виявив на Марсі сліди нітратів
Вчені аналізували результати аналізу проб ґрунту, зібраних марсоходом Curiosity, і прийшли до висновку, що його води містили велику кількість азоту.

Раніше дослідники шукали на Марсі органічний вуглець, але замість нього вони знайшли сліди нітратів та інших сполук азоту, пише Espreso.tv.

Дані речовини були виявлені в зразках ґрунту, знайдених в результаті відхилення марсохода від його початкового маршруту до гори Шарпа.

Ці зразки були проаналізовані системою SAM, яка нагріває досліджувані зразки до 1000 градусів Цельсія, що призводить до вивільнення газів, які піддаються аналізу методами мас-спектрометрії та газової хроматографії.

Вчені спочатку не повірили результатам, які були отримані за допомогою цієї системи, і списали їх на сліди земних забруднень. Проте в ході наступних сесій буріння і забору проб ці результати повторилися, що змусило вчених проаналізувати результати замірів.

Вчені вважають, що причиною виникнення азотних сполук на Марсі можуть бути розряди блискавок, які розривали молекули азоту і змушували його з'єднуватися з киснем та іншими речовинами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сьогодні в Україні - День СБУ
25 березень, 2015, 13:04
Марсохід Curiosity виявив на Марсі сліди нітратів
25 березень, 2015, 12:53