Люди бояться, що через рух вантажівок у них розваляться хати

Люди бояться, що через рух вантажівок у них розваляться хати
У селі Дубище Рожищенського району місцеві мешканці стверджують, що через рух вантажівок вагою понад 20 тонн, стіни у їхніх будинках тріскаються, а також руйнується дорожнє покриття.

Про це йдеться у сюжеті Волинської ОДТРК.

Гул великогабаритних вантажівок порушує спокій жителів вже понад два роки. Ці машини возять пісок із кар’єру, що у сусідньому селі Мальованка.

Будинок Галини Овадюк розміщений за 10 метрів від дороги. Жінка каже, що до шуму вже звикла. Але на будинку почали з’являтися тріщини. І з цим вона змиритися не хоче.

«Нам заважає, ще й дуже заважає. Бо ще рік – і наша хата вся полетить… Та вони (автомобілі) їздили вже років два, ще як «Епіцентр» в Луцьку будувався. А тепер їздять кожен день, і то з 4-5-ї години. Вже не можна нічим замазати. Замазуємо – воно все одно тріщить. Такий гуркіт – діти лякаються», – каже жінка.

У сусідки такі ж проблеми. Із усіх боків хата почала давати тріщини. Жінка каже, що це через вібрацію, яку створюють переповнені вібрацією вантажні машини.

«Як почали їздити машини – це так не відчувалося. А вже в цьому році – це кошмар. Ще немає 5-ї години – а вже їдуть. Це шум, це грюків, стукіт. Я не знаю, як малі діти сплять», – додає вона.

Місцеві мешканці разом із сільським головою думали разом владнати проблему, але розмовляти з ними водії вантажівок не хочуть. Мотивують тим, що вони просто виконують завдання господарів.

Сільський голова Анатолій Дорошенко все ще сподівається на розуміння перевізників.

«Зустрічався з перевізниками. Нібито закон не забороняє рухатися по цій дорозі. Але ж можна не рухатися в 5 годин, чи в 4 ранку. Можна цей пісок вивозити, коли робочий день починається. Щоб діти могли спати, а не підніматися в 4-й годині. Проблема та, що власники не в Луцьку, а в Києві, ліцензії видає Київ. Користь є тій сільській раді, де беруть пісок, а тим, хто по трасі, – скоріше більше проблем», – сільський голова.

Голова районної адміністрації Володимир Масалов розповів, що про проблему дізнався нещодавно.

«Коли в хаті тріскають вікна, майже вилітають. Діти лякаються. І це не видумки, це правда. Поставити знаки. Ну ви знаєте, як в нас. Багато гарних законів, багато гарних знаків стоїть, але не вміють виконувати. Просто потрібно, щоб почули власники цих кар’єрів, ті, хто їх там розробляє», – пояснює Масалов.

Нещодавно у Дубищах було відремонтовано дорогу, що веде до сільського кладовища. Це спільна справа влади і громади.

Проте дорогою тішилися недовго. Нею теж вже їдуть великогабаритні вантажівки. Як наслідок – і на ній почали з’являтися тріщини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Люди бояться, що через рух вантажівок у них розваляться хати
13 червень, 2012, 11:39