У Луцьку упродовж квітня відбуватиметься благодійна акція «Серце до серця»

У Луцьку упродовж квітня відбуватиметься благодійна акція «Серце до серця»
В обласному центрі з 1 до 31 квітня поточного року пройде благодійна акція «Серце до серця», кошти з якої будуть направлені для закупівлі медичного обладнання для Волинського обласного територіального медичного об’єднання.

Про це розповіли регіональні представники акції «Серце до серця» під час прес-конференції 26 березня.

Цьогоріч благодійна акція відбуватиметься під лозунгом «Врятуй життя дитині», мета якої – закупівля медичного обладнання в реанімаційні відділення для новонароджених дітей.

Традиційно кошти збиратимуть волонтери. Цього року їх буде майже 2 тисячі людей на всю Волинську область. У кожного волонтера буде свій так званий паспорт – ідентифікатор, який мусить бути постійно із волонтером. У ідентифікаторі зазначаються особисті дані людини, номер скриньки, в яку люди кидають гроші, населений пункт або навчальний заклад, фото волонтера і печатка установи, яка видала цей «паспорт».

Скринька буде опломбована і матиме персональний номер. Він повинен збігатися із номером, який вказаний у ідентифікаторі волонтера. Спочатку кошти збиратимуться у навчальних закладах та установах, де працюють або навчаються волонтери, а 25 квітня, у день фіналу «Серце до серця», гроші збиратимуть на вулицях міст, де відбувається ця акція.

Регіональний представник благодійної акції «Серце до серця» Богдан Іщук зазначив, що після завершення акції 30 квітня усі зібрані гроші направлятимуться на єдиний всеукраїнський банківський рахунок. Скринька повинна відкриватись у банку, який перераховує гроші на єдиний рахунок. У цьому банку волонтер отримує квитанцію і звітується про зібрані кошти перед своїм керівництвом.

Також цього року не буде традиційного концерту, який відбувався в останній день акції. Альтернативою йому стане так званий «сердечний ярмарок» у центрі Луцька. Виручені кошти з якого передадуть на потреби та лікування учасників війни на Сході України.

«Для прозорості збору коштів, кожен волонтер буде зареєстрований в єдиній базі волонтерів «Серце до серця». Він там зможе продивитись тенденцію збору коштів по місті Луцьку і переконатись, чи зібрані ним гроші перераховані у повному обсязі», - мовив Іщук.

Окрім того, голова профспілкової організації студентів СНУ ім. Лесі Українки Вадим Королюк зазначив, що цього року в університеті відбуватиметься шостий студентський бал – «З миром у серці». З якого зібрані кошти за вхідні квитки будуть передані як волонтерам акції «Серце до серця», так і на потреби бійцям АТО.

Завідувач неонатального центру обласної дитячої лікарні Микола Гнатів зазначив, що насамперед медичне обладнання необхідне для новонароджених діток, які народились недоношеними, або які мають критично малу вагу тіла. Таких малюків годують неприроднім способом, роблячи внутрішньовенні вливання. Тому для виходження таких діток потрібно спеціальне медичне обладнання, яке виготовляється за кордоном і коштує не одну тисячу доларів.

«Нині наше відділення потребує медичний апарат для визначення рівня крові у нервовій тканині. Цей прилад подібний до пульсоксиметра, але він дещо особливий. Його датчики можна прилаштувати на голову пацієнта і визначати рівень крові в судинах головного мозку. Таким чином ми дізнаємось, як «харчується» головний мозок дитинки. Якщо у ручках пацієнта вистачає крові, то у головному мозку може бути її дефіцит. Так ми зможемо коригувати лікування малюка. Такий апарат на сьогодні може коштувати близько 50 тисяч доларів», - зазначив лікар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку упродовж квітня відбуватиметься благодійна акція «Серце до серця»
26 березень, 2015, 16:15