Луцький прикордонник повернувся з лікування в Ізраїлі. ФОТО

Луцький прикордонник повернувся з лікування в Ізраїлі. ФОТО
Після тривалого лікування в Ізраїлі повернувся прикордонник Луцького прикордонного загону капітан Веніамін Файчука.

Зустрічали прикордонника в аеропорту «Бориспіль» у четвер, 26 березня, - повідомляє прес-служба Держприкордоннслужби України.

Веніамін Файчук здійснював оборону державного рубежу поблизу населеного пункту Маринівка, що на Донеччині, та знаходився під постійним обстрілом бойовиків і російських найманців.

18 липня 2014 року прикордонник потрапив в оточення та отримав тяжкі поранення черевної порожнини, внутрішніх органів, множинні переломи та численні осколкові поранення.

Під час надання першої медичної лікарі зробили все можливе, щоб прикордонник залишився живим. Згодом Веніамін Файчук проходив лікування у реанімаційному відділенні Центрального госпіталю Державної прикордонної служби України. Зважаючи на тяжкий стан хлопця, який був ускладнений сепсисом, та на загрозу ампутації ніг, у жовтні минулого року хлопця було доправлено на лікування та подальшу реабілітацію в одну із клінік Ізраїлю.

Лікування та реабілітація тривали майже півроку. За цей час Веніамін Файчук переніс 7 операцій, які дозволили врятувати йому ноги.

За героїчні дії Указом Президента України капітан Державної прикордонної служби Веніамін Файчук був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький прикордонник повернувся з лікування в Ізраїлі. ФОТО
27 березень, 2015, 11:26