У Луцьку буде більше креативного простору для дітей учасників АТО. ФОТО

У Луцьку буде більше креативного простору для дітей учасників АТО. ФОТО
Волонтери провели суботник в будинку, де буде арт-центр для дітей учасників АТО.

Прибирання провели 28 березня у батьківському будинку відомих волинян Юрія та Олега Покальчуків.

Саме з дозволу Олега волонтери волинського Координаційного центру допомоги бійцям АТО вирішили зробити тут безкоштовний арт-осередок для дітей, чиї батьки є учасниками воєнних дій.

«Коли Олег Покальчук приїжджав в Луцьк, то як психолог проводив нашим волонтерам тренінг, як спілкуватися з солдатами чи сім’ями загиблих на війні. Після зустрічі я мала можливість поспілкуватись з ним. Він сказав, що родом з Волині і що тут є будинок батьків, який пустує. Олег мовив, що хоче, щоб цей будинок був використаний в якихось благих цілях, і віддав хату нашій організації в безоплатну оренду», - повідомила волонтер Анастасія Гребенюк.

Волонтери на чолі з Сергієм Рижковим залучили до прибирання всіх. Загалом планують розчистити прибудинкову територію від хащів, посадиди дерева, квіти, привезти меблі, при можливості зробити цікавий ландшафний дизайн. Активісти хочуть облаштувати будинок і подвір‘я на тематику книжки Юрія Покальчука «Озерний вітер».

«Це має бути арт-осередок для розвитку дітей. Я долучився до справи як архітектор, щоб допомогти. Ми хочемо передати атмосферу цього твору будь-якими засобами. Тут буде сцена, кав’ярня. Думаю, як раціонально, з архітектурної точки зору використати будинок і територію, адже все тут має бути витвором мистецтва», - зазначив архітектор Роман Литвин.

Майбутній центр носитиме назву книжки «Озерний вітер». Тому волонтери вирішили висаджувати як звичайні квіти для клумб, так і багато папороті, адже вона часто згадується в книжці. До речі, папороть буде логотипом культурного осередку «Озерний вітер».

Цей проект волонтери робитимуть поки що за свої кошти. Залучатимуть всіх до роботи в центрі на громадських засадах. В арт-осередку планують зробити багато гуртків, організовувати різні турпоходи та багато інших цікавих речей.

«Будемо формувати дітей в групи і шукатимемо майстрів. В планах є зробити велосипедний тур по місту. А для людей, яким буде цікаво прийти, подивитись, для туристів - це буде платно. Тут будуть функціонувати гуртки з прикладного мистецтва, лозоплетіння, гончарства та інші. Речі, які зроблять діти своїми руками, будуть продаватись на ярмарках чи виставлятись на інтернет-аукціони. Літом хочемо зробити тут щось типу табору», - зазначила волонтер Катерина Віжевська.

За гроші, які будуть виручати з ярмарків, волонтери планують закуповувати необхідні матеріали для гуртків, або ж платити комунальні послуги за арт-центр.

У травні планують розпочати роботу. А поки волонтери активно працюють і шукають всіх небайдужих, хто хоче допомагати з підготовкою до відкриття, і людей, які погодяться на громадських засадах займатись з дітьми, чиї батьки захищають країну в зоні АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
охірєть фотки
Відповісти
Молодці волонтери дуже хороше діло роблТь.так тримати.адже діти таких батьків заслуговують такой допомоги
Відповісти
А яка адреса будинку?
Відповісти
вул. Ковельська 131
Відповісти
Останні новини
У Луцьку буде більше креативного простору для дітей учасників АТО. ФОТО
29 березень, 2015, 14:28