Через поганий стан волинських доріг перевізники не хочуть обслуговувати міжміські маршрути

Через поганий стан волинських доріг перевізники не хочуть обслуговувати міжміські маршрути
В обласному центрі через поганий стан міжміських доріг та через відсутність громадського транспорту люди не можуть доїхати до своїх земельних ділянок, дач, а також до садівничих товариств.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської обласної державної адміністрації 30 березня.

Директор департаменту інфраструктури та туризму ВОДА Іван Мирка пояснив, що перевізники не рідко скаржаться на пошкодження транспортних засобів, які виникають через незадовільний стан доріг в області. Його департамент підготував перелік таких доріг, який буде винесений на розгляд сесії обласної ради. Планується, що на ремонт міжміських доріг з обласного бюджету виділять 4 мільйони гривень.

«До підняття тарифів на проїзд наш департамент ліберально ставився до невиконання перевізників графіків та регулярності рейсів. З березня ми активізували роботу щодо контролю виконання перевізниками договорів. За невиконання графіків маршрутів у поточному місяці департамент інфраструктури та туризму надіслав підприємцям–перевізникам сім попереджень. З деякими ми вже розірвали договори і уклали нові із більш надійнішими підприємцями»,- мовив Мирка.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що перевізникам варто підвищити рівень відповідальності за невиконання договорів і відмову виїжджати на свої маршрути. Адже обласна влада пішла на зустріч перевізникам і підняла тариф на проїзд, а ті, своєю чергою, «зіскакують» із тих маршрутів, що закріплені за ними і мотивують це тим, що ціни на паливо зросли.

«Проблеми із налагодження транспортного сполучення до садівничих товариств «Воротнів», «Шепель», «Промінь» тощо потрібно вирішувати негайно. Починається весняно-польовий сезон, наші «дачники» все більше починають їздити на свої заміські дачні ділянки і вони повинні бути забезпечені транспортом. Бо волиняни мені скаржаться, що автобуси не курсують до садівничих товариств. Непоодинокі випадки, коли автобуси не зупиняються на вимогу людей, зривають графіки і водії поводять себе по відношенню до пасажирів не коректно», - зазначив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто контролює вартість проїзду на маршруті Луцьк-Ківерці???? До 40-го кварталу плачу 7, 50 грн і до "Променя" теж 7,50 грн. Як таке може бути???Чому тариф не диференційований? Чому вартість проїзду встановлюють самі перевізники????

Відповісти
По затвердженому тарифу 7,70!!! Подякуй за знижку!!!
Відповісти
Останні новини
Через поганий стан волинських доріг перевізники не хочуть обслуговувати міжміські маршрути
30 березень, 2015, 14:20