На Волині знищили арсенал боєприпасів

На Волині знищили арсенал боєприпасів
За вихідні піротехніки УДСНС у Волинській області виявили та знешкодили 53 вибухонебезпечні предмети.

28 березня рятувальники знешкодили артилерійський снаряд калібру 76 мм, виявлений в урочищі Криниця Камінь-Каширського району, - повідомляє прес-служба управління ДСНС України у Волинській області.

На такий же боєприпас натрапив і житель села Великий Обзир Камінь-Каширського району. Чоловік випадково натрапив на небезпечний предмет на власній присадибній ділянці. Він викликав фахівців Служби Порятунку «101». Піротехніки вилучили боєприпас і ліквідували його на спеціальному майданчику.

29 березня справжній арсенал боєприпасів виявив поблизу власного будинку житель селища Маневичі: чоловік узявся копати яму для сміття, коли раптом лопата вдарилася об якесь залізяччя. Коли придивився, зрозумів, що у землі лежали боєприпаси.

Працівники групи піротехнічних робіт УДСНС України у Волинській області ретельно оглянули небезпечну зону, що розміщена за декілька метрів від житлового будинку, і виявили 50 гранат Ф-1 та артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Вони оперативно вилучили боєприпаси та ретельно оглянули суміжні території, щоб переконатися, що більше смертоносне залізяччя не загрожуватиме життю людей, які проживають поруч. Констатувавши, що небезпеки немає, фахівці транспортували вибухові пристрої до спеціального майданчика та знищили їх.

Рятувальники звертають увагу громадян: будьте украй обережними, натрапивши на вибухонебезпечні предмети. Такі знахідки категорично заборонено не тільки переносити чи перекочувати, але навіть зачіпати – вони можуть детонувати будь-якої миті. Необхідно терміново викликати фахівців ДСНС за номером телефону «101».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.