Директор «ТЕРЕМНО ХЛІБ» звинувачує волинських хлібопекарів у тіньовому виробництві

Директор «ТЕРЕМНО ХЛІБ» звинувачує волинських хлібопекарів у тіньовому виробництві
Директор ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» обурений тим, що тих, хто займається тіньовим виробництвом хліба, не штрафують.

Про це повідомив директор підприємства «ТЕРЕМНО ХЛІБ» Андрій Тищенко на нараді з питань стабілізації цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів 30 березня.

«17 вересня 2014 року ми провели нараду з питань стабілізації хлібобулочних виробів. Ми піднімали питання про тіньове виробництва хліба на Волині. Було доручення проводити аналізи антимонопольним комітетом. Пройшло багато часу, але я не бачу ніякого результату. Ви оштрафували підприємство, яке тільки одного ПДВ оплатили на 800 тисяч. Чогось ті, хто платить білу зарплату, тих штрафують, а ті, хто працюють в тіні, ніхто не штрафує. Пройшов Майдан, в залі висять картинки, змінилась влада, чому вона нічого не робить? На Волині виробників хліба більше 40, а платять податки лише 4. А де ж інші?», - запевнив він.

Також він додав, що у нього є дані щодо середньої зарплати на цих підприємствах.

«Як зарплата може бути на рівні в 1000 гривень? Як може підприємство пекти хліб з чисельність в 10 чоловік, 20 чоловік? Чому до області не приходять податки?», - зазначив Тищенко.

Представник підприємства «Волинський пекар» Анна Шлангоф заперечила йому і пояснила, що в них дуже маленькі обсяги виробництва і їм немає, за що плати ПДВ.

«Наша чисельність - 30 з лишнім, в нас дуже маленькі обсяги виробництва. В нас питання стоїть про те, не щоб заробити, а щоб вийти в нуль. Якщо ми даємо Там-Таму 5 буханок хліба, а нам віддають назад 3, то про яке ПДВ можна говорити», - обурилася вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усі наші проблеми від розуму,вірніше його відсутності.Причина в спекулянтах борошномелах Дудці і Карпюку (бувшому заму голови ОДА)
Відповісти
Керівник ПАТ ТЕРЕМНО ХЛІБ - ПРАВИЙ!!! В тіні "чорних" виробників обертаються чи малі кошти, і спрямовані вони на інтереси власників такого бізнесу, а не на інтереси населення, чи місцевого бюджету. Волиняни підтримуйте свого місцевого виробника, не дайте можливості перетіканню ваших коштів в бюджети чи "кишені" інших областей!
Відповісти
Як споживач, Анні Шлангоф радив би подбати про покращення якості продукції!А продаж 5 буханок при поверненні 3 буханок - непрофесіоналізм роботи відповідальних за реалізацію осіб виробника. Як при таких співвідношеннях підприємство може функціонувати і, взагалі, як можна таким фактом перечити (сором...).
Відповісти
"Тіньовики" теж якось намагаються вижити, але якщо на місцевому ринку присутній "білий" потужний виробник, який годує населення Волині якісною та натуральною продукцією, а місцевий бюджет" "годує" податками то навіщо "підривати" його потенціал та прагнення? Де СПРАВЕДЛИВІСТЬ, заради якої наші брати віддали життя!!!!!????
Відповісти
Я так розумію, що маються на увазі ці цифри:
http://www.volynpost.com/blogs/1488-koly-pochnemo-isty-chesnyj-hlib-abo-hto-kryshuie-hlibnyj-rynok

Так, красота....
Відповісти
Скільки в вартості 1 буханки хліба закладено "додаткових витрат" ??? які лягають на плечі звичайного покупця !!! А це до 30% !!!! вартості !!!!
Відповісти
"ми даємо Там-Таму 5 буханок хліба, а нам віддають назад 3"
Через наднормові закази, страдають покупці, бо виробники змушені ці затрати, перекривати вартістю продукції. Потрібно розібратися із великими супермаркетами, які заказують товар понад власні продажі, а потім ящиками повертають виробнику.
Відповісти
Останні новини
Директор «ТЕРЕМНО ХЛІБ» звинувачує волинських хлібопекарів у тіньовому виробництві
30 березень, 2015, 15:19