Волинська єпархія УПЦ МП розповіла, як їздила в зону АТО

Волинська єпархія УПЦ МП розповіла, як їздила в зону АТО
Волинська єпархія УПЦ МП розповіла, що активно допомагає солдатам в зоні АТО.

Про це повідомив прес-секретар єпархії протоієрей Валентин Марчук на прес-конференції, присвяченій діяльності Волинської єпархії УПЦ щодо воїнів АТО та їх родин, переселенців та мирних мешканців у зоні бойових дій, 31 березня.

«Ми б хотіли ділитися добрими справами Волинської єпархії. Владика митрополит під час посту збирали кошти для Святогірської лаври. Це Донецька область. Ми зрозуміли, що їм потрібна допомога, як нікому. Волинська єпархія – це півобласті. За два тижні під час посту ми зібрали понад 150 тонн допомоги», - розповів протоієрей.

Отець Валентин наголосив на тому, що насаперед працює із сиротинцями, але допомагати солдатам в зоні АТО теж не забуває.

«Найбільше вдячний волонтерам. Також відгукнулося багато бізнесменів, які пожертвували армії понад мільйона гривень. Частину допомоги ми лишаємо для сімей тих, хто загинув в АТО. Я наголошую, що кошти священикам не потрібні. 40 тисяч ми передали через Шпигу для наших солдатів», - зазначив він.

Благочинний Маріянівського округу Горохівського району протоієрей Миколай Черняк вже не раз їздив на Схід.

«З кожної нашої парафії багато бійців несуть службу за нашу державу. Ми збирали і каски, і бронежилети, ми це не афішували. В нас виникла думка самим туди приїхати. Що нас вразило, так це те, що вони були раді, що приїхали до них батюшки. Солдати просили благословення, молитви почитати, дати хрестика. Я бачив ту розруху, це – жах. Незважаючи на віросповідання, нам дякували всі, і ми їм дякували. Бо допомагати треба всім», - розповів Миколай Черняк.

На завершення отець Валентин сказав, що найголовніше те, щоб не розв’язалася міжконфесійна війна.

«Одна людина сказала, що кожна свічка куплена в УПЦ МП – це «куля в українського солдата», але це неправда. Кожна куплена свічка - це допомога військовим», - зазначив священнослужитель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українські священики цілодобово молилися на Майдані разом з усім народом, чи це теж неправда, скаже Марчук, а де був він?
Хай краще скаже, чи хоче він єдину помісну церкву, а не прославляє господіна Кіріла.
Відповісти
На Майдані молилися і священики Української православної церкви, і вірні цієї Церки, бо УПЦ - найбільша православна дієцезія в Україні. І не тичне нам тут Майдан, там всі були, або більшість там були. Ви не одна героїня. Ви не одна любите Україну. В Україні є Помісна Церква - з часів. відколи Володимир Русь охрестив.
Відповісти
Я також з усіма був на Майдані, шановна пані Ольго.
Відповісти
Шановна пані Ольга, українські священники канонічної православної церкви молились не тільки на майдані, а цілодобово лунали з уст молитви в усіх храмах канонічної православної церкви.
Відповісти
а скільки поклали до кишень???? пан-отці мп???
Відповісти
Останні новини
Волинська єпархія УПЦ МП розповіла, як їздила в зону АТО
31 березень, 2015, 15:13