У Луцьку відкрили посмертну фотовиставку загиблого бійця АТО. ФОТО

У Луцьку відкрили посмертну фотовиставку загиблого бійця АТО. ФОТО
У Луцьку відкрили посмертну фотовиставку «Від Майдану до Війни» пластуна, фотокореспондента, бійця батальйону «Айдар» Віктора Гурняка, який загинув у жовтні 2014 р. на Луганщині вивозячи поранених вояків АТО з місця бою.

Відкриття фотовиставки відбулось у Галереї мистецтв Волинської організації національної спілки художників України 31 березня.

Організаторами фотовиставки стали учасники волинської організації Національна скаутська організація України, станиця Луцьк. Саме членом цієї пластової організації був Віктор Гурняк.

Голова станиці Луцьк Національної скаутської організації України Олег Лапковський каже, що особисто не знав Віктора Гурняка, але чув про його фото роботи і знав, що Гурняк завжди був патріотом своєї держави.

«Віктор був активним пластуном і завжди відстоював інтереси своєї країни. Будучи фотокореспондентом агенції Reuters в Україні, він був на Майдані і фіксував усі події на Революції гідності за допомогою свого фотоапарата. Тому виставка побудована у хронологічному порядку. Перші фото – це блок про самого Віктора і його родину, другий блок – події на Майдані і третій блок – фотографії з АТО. Є також остання фотографія Віктора, який встигнув ще до загибелі за фільмувати військовий джип біля українського блокпосту «Айдара», - мовив голова пластунів.

Олег Лапковський зазначив, що метою виставки є показати світу роботи Віктора Гурняка, щоб ті люди, які не знали його особисто, могли побачити внутрішній світ фотографа, який той показував у своїх знімках.

Пластун розповів, що чимало членів волинської скаутської організації воює нині на сході України, і серед них є теж втрати.

«Віктор служив у батальйоні «Айдар» і перебував на 31 та 32 блокпостах. Він часто розвозив поранених по госпіталях. І під час однієї із таких поїздок у нього потрапив осколок і він загинув у молодому віці залишивши дружину і маленьку доньку. Під час виставки ми збиратимемо кошти для маленької Юстинки Гурняк, кожен охочий може надіслати певну суму на банківський рахунок. Ці гроші донька Віктора може використовувати коли вона стане повнолітньою», - резюмував пластун.
Останній допис Віктора у соціальній мережі
Останній допис Віктора у соціальній мережі

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
від того,що втрачаємо ТАКИХ людей-справжніх украінців... особливо вразило фото козака,що схилив голову-увесь трагізм сьогодення проглядається... світла Вам память,Вікторе!
Відповісти
Останні новини
Кращі жарти до 1 квітня
31 березень, 2015, 20:32
У Луцьку відкрили посмертну фотовиставку загиблого бійця АТО. ФОТО
31 березень, 2015, 20:01