Лучани скаржаться на шум від автомийки на Ковельській

Лучани скаржаться на шум від автомийки на Ковельській
У Луцьку на вулиці Ковельській, 128в підприємець викупив гаражне приміщення і без жодних дозвільних документів переоблаштував його на автомийку та кафе.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 квітня.

Забудовник звернувся до членів виконкому із проханням надати йому містобудівні умови і таким чином узаконити його дії щодо переобладнання гаражного приміщення під автомийку.

Окрім того, підприємець порушив земельні межі і побудував приміщення. Люди, які мешкають поряд із автомийкою, скаржаться на постійні шуми від обладнання і переконують, що їм заважає постійний сморід від каналізації автомийки.

Начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк зазначив, що вирішити конфлікт між підприємцем та мешканцями можна повернувши будівлю у той стан, в якому вона передавалась підприємцю, або ж знести її. Але знести її не зможуть, тому що будівля спочатку була побудована законно і за призначенням.

Він виступив із пропозицією надати можливість підприємцю і надалі працювати, а його будівельні порушення узаконити.

«Цей підприємець і так пройшов чимало випробовувань. Його незаконному будівництву виправдання немає, але все ж у будівництво та реконструкції він вклав свої гроші, і ми це повинні врахувати. Конфлікт і далі розвиватиметься, якщо ми не приймемо якихось остаточних рішень. Цей об’єкт має право на існування і на узаконення при умові згоди міської ради. Людина створила робочі місця і платить місту податки», - зазначив Герасимюк.

Члени виконкому зреагували на це з невеликим обуренням. Адже ця ситуація може стати прецендентом, і інші забудовники із порушеннями норм будівництва захочуть узаконити свої дії.

Герасимюк запевнив, що не варто чекати масових звернень до членів виконкому, адже кожен випадок незаконного будівництва розглядає спеціальна комісія, і забудовник проходить чимало процедур. Член виконавчого комітету Святослав Кравчук зазначив, що цю проблему можна було ще вирішити 3 роки тому, коли розпочалася реконструкція гаражів під автомийку.

Але зараз, коли вже підприємець вклав чимало коштів у будівництво, ситуація зайшла у «глухий кут». Він закликав членів виконкому надати можливість підприємцю продовжити свою діяльність, але за умови, що графік роботи автомийки та кафе буде з 8 до 22 години. Члени виконкому підтримали прохання підприємця і затвердили містобудівні умови для автомийки на вулиці Ковельській, 128в.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні, хто ж жаліється, та автомийка вже більш як пів року не працює...
І взагалі, будували її ніяк не менше року, на що ж тоді дивилось наше управління на чолі з паном Герасимюком?
Метрів за 400 від тієї автомийки такий собі пан Одноралець захотів побудувати дорогу і прокласти систему комунікацій, а те, що в тому місті знаходиться скотомогильник корів з "сибіркою", йому якось "по боку". А якщо ще згадати, як дивним чином зникають документи з архіву, коли в них містяться дані, що заборонили б такі будівництва.
Виходить як, або управління містобудування та архітектури міської ради в корупційних схемах "по самі яблучка", або вони просто дармоїди.
Відповісти
На рахунок цього, так званого, пана Одноральця можна сказати й більше. Він заявив своїм сусідам що він ЦАР і всі будуть робити так як він скаже, і плював він на все та на всіх, явно прослідковується діагноз. А те що наша влада це суцільна корупція вже ні в кого не викликає сумніву!
Відповісти
Згідний з вами на рахунок Одноральця. Цей тип займається невідомо чим, а живе на широку ногу, постійно їздить на дорогих машинах, збудував величезний палац який виставив на продаж за космічну суму. Не так давно йому вже спробували спалити баню, мабуть за хороші справи та хороше ставлення до людей!!! Я думаю що такі люди не повинні бути недоторканими і за всі свої справи прийдеться відповісти, якщо не перед людьми то перед богом.
Відповісти
...щось багато ви почали про нього говорити,напевно його життя, цікавіше ніж свое...
Відповісти
Останні новини
Лучани скаржаться на шум від автомийки на Ковельській
01 квітень, 2015, 11:08