Активісти в центрі Луцька садили клумбу. ФОТО

Активісти в центрі Луцька садили клумбу. ФОТО
У Луцьку на Театральному майдані почали висаджувати нову клумбу - акцію «Місто Квітів» організатори присвятили Кузьмі та загиблим воїнам в АТО.

1 квітня біля Свято-Троїцького собору на підготовлений грунт у формі серця висадили братики, поряд нарциси.

«Ультраси поприносили братики, які висадимо на ділянку у формі серця, Колківське ВПУ приєднались, привезли розсаду, допомагають садити квіти», - зазначила Ірина Мельник, одна з організаторів акції.

Активісти кажуть, що до акції може долучитися кожен. Потрібно принести саджанці квітів і посадити їх на клумбі. Не дивлячись на холодну погоду, підтримати акцію прийшли як дорослі так і діти.

«Прочитала в інтернеті, що буде така акція, і захотілось зробити свій внесок, тому взяла лілії і прийшла сюди. Подорожуючи Європою, я бачила цікаві моменти, коли в деяких містах можна побачити клумби з датами, наприклад, висаджено квітами «перше квітня». На наступний день дату на клумбі висаджують нову. Це дуже класно. Я думаю, що ця акція з квітами - маленький крок в Європу», - каже Олена Бекеша, учасник акції.

За словами Ірини, ідею з клумбою у формі серця і ідею як опрацювати ділянку біля собору, їм запропонував професійний ландшафтний дизайнер, яка склала їм план і дала багато консультацій як треба робити клумбу.

«В нас є план, який склала професійний ландшафтний дизайнер, проте ми трохи відійшли від нього, бо боялись, що не вистачить квітів, наприклад, зробили менше серце. По ідеї воно повинно бути синьо-жовтим», -говорить Ірина Мельник.

«Плануємо після цієї клумби садити в парку долину «Долину нарцисів». Головний ініціатор - Ірина Мельник. Головне, щоб люди не були байдужими і долучились. Думаємо літом висаджувати й інші квіти», - каже активістка Аліна Дуда.

Сьогодні активісти планують висадити на клумбі всю саджанці, які принесли або ж які підноситимуть люди протягом дня.

«Ми виконуєм один з заповітів Кузьми Скрябіна – робити світ кращим. Якби кожна людина посадила б тут хоч одну квіточку, то вона задумалася б, чи треба кидати недопалок або сміття посеред центру міста», - каже Ірина Мельник.

Дехто приносив не тільки квіти, а й добрива для них. Організатори будуть чекати на розсаду квітів цілий день. Обіцяють збирати розсаду в юнацькій бібліотеці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: акція, квіти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отак завжди. адміністратор коментарі критики не пропускає, бо Мельничка, Бекешка і Войтовичка їх падружкі. Продажні шкури.
Відповісти
Дуй у дудочку, непотрібе!
Відповісти
Молодці.
Відповісти
Молодці,як би побільше таких ініціативних людей в місті ...Іра,Аліна,ультраси,студенти всі ВИ дуже круті!! Можливо завдяки такій молоді,щось і вийде з нашої пропащої країни..а людей закликаю долучатися до таких акцій,бо ми самі творимо наше майбутнє!!!
Дякую Вам!!завтра обов'язково прийду))
Відповісти
Думаємо літом висаджувати й інші квіти», - каже активістка Аліна Дуда.
на фото видно .як вона їх "висаджує" в шкіряних рукавицях. в позі і тиканням хлопцю шо робити)))))))))))))
Відповісти
Я теж це хотів написати,але принаймі вона там хоч була,на відмінно від нас з тобою та іншими коментаторами
Відповісти
Дуже дякую за коментар і увагу))) але рукавиці не шкіряні, а для садівництва))) а "в позі тикання" я запитувала, показуючи на ділянку, де мають висаджуватися нарциси, а де братики))) Але думаю за кадром і по фото видно краще чим я займаюся)))
Відповісти
Проте не буду заперечувати, що з земельної роботи, я зробила найменше!))) гарного настрою і теплого кріселка перед комп"ютером;))
Відповісти
І хочу сказати величезне дякую всім хто долучається до акції. Будь-яка підтримка є важливою!!!
Відповісти
бо на це мають виділятись кошти міські. як і на клумби що на Волі. хай краще кожен зробить красу біля своїх будинків
Відповісти
хай посадить кожен. от я кожна і саджу і ви посадіть.
Відповісти
Останні новини
Активісти в центрі Луцька садили клумбу. ФОТО
01 квітень, 2015, 14:05