Прокуратура проти, щоб на Волині перші та четверті класи зводили разом

Прокуратура проти, щоб на Волині перші та четверті класи зводили разом
На Волині прокуратура звернулася до суду з позовом, аби визнати протиправним створення «класів комплектів».

Прокурор Старовижівського району звернувся до Волинського окружного адміністративного суду з позовом, аби визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Старовижівської районної державної адміністрації про створення у 19 загальноосвітніх школах району 20 «класів-комплектів» із учнів 1-4 класів, повідомили у прес-службі прокуратри Волинської області.

Прийняттям цього розпорядження було порушено права учнів шкіл району на належні умови для здобуття повної загальної середньої освіти.

Відповідно до вимог Закону України «Про загальну середню освіту», у загальноосвiтнiх навчальних закладах, розташованих у селах та селищах, кiлькiсть учнiв у класах визначається демографiчною ситуацiєю, але повинна становити не менше п'яти осiб. При меншiй кiлькостi учнiв у класi заняття проводяться за iндивiдуальною формою навчання.

Згідно ж із розпорядженням голови райдержадміністрації, у школах Старовижівщини було створено «класи-комплекти», відтак у одному класі у школі змушені були навчатися один другокласник та троє чотирикласників, як у селі Сьомаки, або двоє першокласників та четверо третьокласників, як у селі Сукачі. У ЗОШ села Лютка в одному такому «комплекті» вчилися першокласник, два другокласника та двоє учнів четвертого класу.

Волинським окружним адміністративним судом позов прокуратури задоволено. Розпорядження голови Старовижівської РДА щодо створення в школах району «класів-комплектів» скасоване.

Зауважимо, що створювали «класи-комплекти» не лише на Старовижівщині. Цьогоріч, аби визнати протиправними та скасувати розпорядження голів РДА про створення таких класів, органами прокуратури області подано до суду 9 позовів. Два з них уже задоволено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гейропі неуки в самий раз!
Відповісти
це ж нам вигідно утримувати школи де вчителів більше ніж учнів
Відповісти
Тільки хто буде утримувати такі школи враховуючи децентралізацію та видатки на учня
Відповісти
А те що є нормативна база мон освіти і індивідульне навчання для учнів 5-9 класів і для тих,що довідки лкк та пмпк
Відповісти
Неха прокурор спочатку вирахує збитки держави,від найму 1 вчителя на 1 учня.(3*2,5 зарплати-7500 тис. грн.+1 прибиральниця-1200 грн+ опалення 3 кабінетів -3400 грн=12100 грн. в місяць =145200 рік * 19=2758800 грн.збитків держави.Де взяти в районі такі кощти!???Забрати в малозабезпечених забрати з харчування школярів та хворих.І нагадаю,прокуратура повинна захищати інтереси держави,а не замість злочинців шукати собі піар
Відповісти
Все правльно пише патріот,в державі є більш великі проблеми ніж ця
Відповісти
Останні новини
Прокуратура проти, щоб на Волині перші та четверті класи зводили разом
01 квітень, 2015, 17:18