Волинянка, яка продавала доньку, сама з дитячого будинку

Волинянка, яка продавала доньку, сама з дитячого будинку
Третю добу у волинських Ківерцях "на слуху" історія, що сталася з трирічною місцевою дівчинкою.

Бажаючи підзаробити, Яну продала незнайомим людям власна матір, - пише «Слово Волині».

Оцінила маля недорого - 20 тисяч доларів. Псевдопокупці знайшлися завдяки міліції. Там кажуть, якби не професійно організована робота з підставними батьками, Яну взагалі могли вивезти за межі країни. Бо охочих купити дитину матір дівчинки Олена, буцімто, шукала активно. Тому інформація про її живий товар «гуляла» містечком не один місяць. Спрацювати на випередження вирішили сусіди жінки. Про кричущий факт повідомили правоохоронцям. Ті, як виявилося, підозрювану добре знали.

«Проживає в містечку Ківерці. Вона у нас раніше стояла на обліку як повія. Зловживає спиртними напоями. Працювати не хоче. Антисанітарія в помешканні, також там немає тепла. Завжди сумнівні компанії…», - розповів керівник відділу протидії торгівлі людьми УМВС України у Волинській області Олександр Мельничук.

У районній держадміністрації додають: Олена - жінка зі складною долею. Була під опікою прийомної матері. Біля неї і залишилася жити, коли стала повнолітньою. Має кімнату в цегляному двоповерховому будинку сімейного типу Джаніни Череп. Свого часу ця пані усиновила і випустила в люди чимало сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Пройшла через її руки і наша героїня.

«Вона — дитина, позбавлено батьківського піклування. Це дівчинка, яка булла колись підкинута. Її найшли на залізничному вокзалі. Була поміщена у дитбудинок у Києві як підкідьок. І звідти її Джаніна Володимирівна привезла сюди. Виховувала…», - зітхаючи, каже начальник служби у справах дітей Ківерцівської РДА Наталія Скубій.

Від кого у 26-річної Олени донька - покрито таємницею. Поза камерою люди пліткують, що жінці вона, мабуть, знадобилася, щоб отримувати соціальну допомогу. Коли ж виплата грошей припинилась – постала дилема.

«Дівчинка народилася 3 березня 2012 року. Їй було повних три роки. І, фактично, з третього березня їй припинили виплати державної допомоги. І, як мені сказали, вона хотіла ніби прилаштувати цю дитину. Оскільки хороших умов для проживання у неї не було на майбутнє»,- припускає чиновниця пані Наталія.

Та чи саме так насправді мислила матір-одиначка - ще питання. Кадри міліційного відеоспостереження вказують радше на цинізм підозрюваної, аніж на її сердечність. Бо те, з якою холоднокровністю вона зі співмешканцем вела маля на зустріч з незнайомцями, – лякає. Дякувати Богу, що роль нової мами грала співробітниця міліції. Тепер Олена та її на чотири роки молодший посібник перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Обидвоє гірко каються і запевняють, що стали заручниками непростих життєвих обставин.

«Так вийшло. Я не працюю, чоловік сидить, держава не допомагає, умови для життя погані. Словом, жодних перспектив», - плаче затримана Олена.

І хоча молодиця зізнається у скоєному, друг сім'ї, де ще донедавна мешкала горе-мамуся, Володимир, продовжує вірити у невинуватість молодої мами. Каже: вона - турботлива. Вся справа в міліцейському «креативі». Мовляв, бідолаху зумисне підставили.

«Моя думка така - організоване шоу з відеозйомкою правоохоронних структур. Так, їй такі пропозиції надходили – був слух. Продати. Однак вона сказала, що контактувати ні з ким не збирається. Але вони самі продовжували наполягати, шукати варіанти. Та й мобільного у неї не було, то як вона могла вести переговори?», - дивується пан Володимир.

Та як би там не було, нині матір і дитя по різні боки колючого дроту. Дівчинка, яку намагалася за 20 тисяч «зелених» продати найрідніша людина, перебуває в медичній установі. Лікарі обстежують психологічний і фізичний стан малої.

«Попередньо - дівчинка здорова. У неї тільки певна затримка розумово розвитку, оскільки мама не займалась нею. Після обстеження вона буде влаштована у дитбудинок «Сонечко». Тимчасово. На комісії з питань прав дитини розглядатиметься питання про позбавлення матері батьківських прав», - резюмує Наталія Скубій.

Зараз за фактом продажу дитини проводиться досудове розслідування. За кримінальним кодексом України тандему, що пішов на таке правопорушення, світить до 15 років в'язниці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця фраза:
"Я не працюю, чоловік сидить, держава не допомагає, умови для життя погані... " говорить сама за себе.
А журналістам треба відшуковувати і пропагувати інший спосіб життя. Де одинока мама в полі чи на ринку гроші сама заробляє, а мужика виперла на сезон на заробітки.
Відповісти
Останні новини
Волинянка, яка продавала доньку, сама з дитячого будинку
01 квітень, 2015, 18:09