В Україну вторгся черговий «гумконовой» із Росії

В Україну вторгся черговий «гумконовой» із Росії
Вранці 2 квітня російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 23-го, так званого «гуманітарного конвою».

«Оскільки переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій», пише Українська правда з посиланням на Держану прикордонну службу України.

Із 7:30 до 8:25 через пункти пропуску «Донецьк» (РФ) та «Матвєєв Курган» (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони «гумконвою" у складі 124 автомобілів.

Особливістю двадцять третього «гумконвою», за даними українських прикордонників, є «перевезення РФ небезпечного вантажу, а саме гербіцидів (6 а/м), та вантажу негуманітарного характеру – піноутворювача (3 а/м), металоконструкцій (1 а/м)».

Раніше російське агентство ТАСС повідомляло, що вночі МНС РФ в 23-тє відправило на Донбас колону з «гуманітарною допомогою» – понад 120 автомобілів із вантажем для Луганська й Донецька.

У Національному центрі управління у кризових ситуаціях РФ заявили, що вони везуть понад 1,4 тис. тонн «гуманітарної допомоги», зокрема «продукти харчування, предмети першої необхідності, медикаменти, насіння й картоплю для посівної кампанії, будматеріали».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гумконвой
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дайте вгадаю...Влада України і вся Європа занепокоєні?!?
Відповісти
Останні новини
В Україну вторгся черговий «гумконовой» із Росії
02 квітень, 2015, 13:24