У Володимирі-Волинському призовники не з'являються у військкомат

У Володимирі-Волинському призовники не з'являються у військкомат
У рамках призовної кампанії у Володимирі-Волинському районіповістки отримали юнаки віком від 20 до 27 років.

За словами головного спеціаліста з мобілізаційної роботи райдержадміністрації Миколи Гаврилюка, 50 військовозобов'язаних не з’явилися у військкомат для проходження медичної комісії, - пише БУГ.

З 1 квітня до 30 травня на строкову військову службу в Україні планують призвати понад 21 тисячу людей. Військовослужбовців строкової служби не відправлятимуть до зони АТО. Про це повідомив керівник відділу комплектування та призову Генштабу Збройних сил України Валерій Дендебера під час брифінгу 2 квітня.

Однак, зі слів сільських голів Володимир-Волинського району, люди не вірять такій інформації. Сільські очільники кажуть, що при першій хвилі мобілізації також обіцяли не відправляти людей на Схід України.

Зі списками призовників від кожної сільради Микола Гаврилюк ознайомив присутніх голів та попросив їх провести роботу із юнаками і їхніми батьками.

“Дуже б не хотілося, аби кримінальними справами по ухилянню від виконання обов’язку перед батьківщиною зламалися молоді життя ваших односельчан”, – сказав головний спеціаліст РДА.

Своєю чергою, голови сільських громад зазначили, що з проблемою знайомі і навіть знають, де переховуються юнаки, але зарадити не можуть, оскільки "батько кожного призовника зустрічає сільського голову у своїй господі вороже".

Тому просять долучити до роботи правоохоронні органи.

Нагадаємо, що з 21,1 тисячі призовників 12,3 тисячі проходитимуть службу у лавах Збройних сил, 7,6 тисяч – у Національній гвардії, решта 1200 людей – у рядах Державної спеціальної служби транспорту.

Найбільше призовників заплановано на Дніпропетровську, Львівську та Хмельницьку області. З Донеччини та Луганщини призвуть відповідно двісті та сто громадян, причому мешканці цих областей не служитимуть у Нацгвардії.

Згідно з рішенням Кабміну, на підготовку та проведення призову кожного призовника держава виділить 93 гривні і 13 копійок. Ця сума не враховує витрат на харчування та перевезення призовників з військкоматів до місця служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
50 призивників розписались про отримання повісток.
50 х 5 = 250 людино-років не знаю якого режиму на зоні за ухиляння від призову.
Відповісти
Все на заработках в Европе.
Відповісти
1 квітня 2015 року в Україні розпочалася призовна кампанія. У Володимир-Волинському районі повістки отримали юнаки віком від 20 до 27 років. Зі слів головного спеціаліста з мобілізаційної роботи райдержадміністрації Миколи Гаврилюка, на даний момент 50 чоловік не з'явилися у військкомат для проходження медичної комісії.
Відповісти
Останні новини
У Володимирі-Волинському призовники не з'являються у військкомат
02 квітень, 2015, 16:42