Волинська школа «радянської закалки»: дітей «пресують» за соцмережі і просять постригти оселедці

Волинська школа «радянської закалки»: дітей «пресують» за соцмережі і просять постригти оселедці
У волинській школі розгорівся справжній скандал за опитування у соцмережі, яке організували дев'ятикласники.

Учні 9-го класу школи Шклинь Горохівського району створили інтернет-спільноту, а в ній опитування щодо проблем, які, на їхню думку, існують в Alma Mater. А також склали рейтинг вчителів, використовуючи нелітературну лексику.

Діти публічно в Інтернеті намагалися з'ясувати, хто з вчителів кращий, а хто ж гірший. Подібний «злочин» розвідали педагоги, які, схоже, моніторять сторінки школярів у соціальних мережах. "Винуватців" знайшли та провели з ними виховну бесіду, як стверджують самі ж учителі, на тему вживання нецензурних слів.

Про інцидент написало районне інтернет-видання. І саме з цього у школі розпочалася справжня «буря». Весь педагогічний колектив зайнявся розслідуванням того, хто з батьків або ж учнів посмів про таке розповісти журналістам. Пішов поголос, що школярські пустощі можуть мати недитячі наслідки, адже педагоги нібито зібралися скаржитися у відповідні органи.

Наші кореспонденти вирішили з'ясувати, що сталося між учнями та вчителями насправді і побували в Шклині. Журналістам таки вдалося поспілкуватися зі всіма сторонами конфлікту і, незважаючи на величезний бунт у навчальному закладі, пробитися безпосередньо до ініціаторів злощасного опитування, 9-класників Шклинської школи.

Щоправда, весь клас до розмови з представником ЗМІ не пустили, зі семи учнів були присутні лише четверо.

І хоча школярів вже підготували, адже діти першочергово почали заявляти про те, що на них ніхто не тисне і казати, що вчителі у них хороші, все-таки вдалося підслухати деякі фрази і зрозуміти, що в школі не все так гладко і чудово, як намагалися на підвищених тонах нас переконати педагоги.

А саме – цікаві табу нав'язують деяким неформальним школярам. Наприклад, 9-класника, який носить оселедець, просили постригтися, щоб був такий, як всі. Про цей випадок діти навідріз відмовилися говорити, але порозпитувати про хлопчика, який обрав саме такий спосіб самовираження, вдалося. Щоправда, яким способом не розповімо, адже учні бояться, що доведеться поплатитися за сказане.

Отож, про школяра з оселедцем – за зачіску неодноразово були претензії: «директорка хоче підтримувати порядок в школі і хоче, щоб всі були одинаково підстрижені, і щоб всі ходили в піджаках, вона сильно обурилась тим, що він не такий, як всі, і вона до нього кожен день доколупується».

Що ж до того, який прийом влаштували педагоги журналістам, про те, як колектив школи у складі чи не 20-ти людей «не тиснув» на кореспондентів, і ні в якому разів на учнів та батьків, а також якими словами назвали у соціальній мережі учні своїх вчителів та рівень цензури в опитуванні, - читайте на шпальтах ВолиньPost у наступній публікації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
видання відразу стає н бік учнів. 9 клас ви не залякаєте, ви довше з дітьми поспілкуйтесь, то я думаю нерви журналістів підкосяться на довгий час.
Відповісти
раз діти обматюкали в соцмережах своїх вчителів-значить вони того заслуговують.В тихому омуті чорти водяться...А діти трохи той омут розворушили-от чорти і повилазили :)
Відповісти
Подібний тиск з боку цих "педагогів" це далеко не дрібниця, яка не варта серйозної уваги з боку суспільства. І журналісти, як ніхто, повинні це розуміти …! Адже саме з цього беруть свій початок усі ті загрози для нашої України, з якими вона зараз веде кровопролитну боротьбу … Ні для кого не секрет, що дуже часто нашу молодь в учбових закладах "виховують" саме такі тупі нікчеми з педагогічними дипломами … Саме це педагогічне бидло намагається знищувати будь-які прояви особистості у своїх учнях … Головна їх мета виховати з них таке собі тупе стадо баранів, в якому і вони самі були колись рядовими баранами, готовими виконувати любу вказівку свого альфа-барана-педагога. Який, використовучи усі правові прогалини у взаємовідносинах між учнем та педагогом, як механізм тиску та залякування і ламаючи їх через коліно часто штучно створює виключно собі подібних з тих хто завтра міг би стати новим Альбертом Ейнштейном, Тарасом Шевченком, українським Вацлавом Гавелом, Андреєм Шептицьким або ж такими патріотами України, як Степан Бандера, Роман Шухевич та Нестор Іванович Махно, світле ім’я якого, завдяки саме таким альфа-барано-педагогам у нас до цього часу звично вживати виключно з негативним підтекстом …
Зрозуміло, що такі альфа-барано-педагоги не користуються у своїх учнів жодним авторитетом, однак ця обставина їх жодним чином не турбує …! Але зерно сумніву, у тому чи варто попри жорсткий тиск відстоювати високі ідеали особистої моралі, чи все-таки розумніше стати пристосуванцем як той "педагог" від якого у багато чому в даний час залежить твоя доля вони зуміють посіяти навіть у самих непокірних учнях …!!!! Скажете що це дрібниці …? Але саме з таких дрібниць потім проростає майже повна відсутність авторитету перед народом України у командирів усіх рівнів ВСУ, у СБУ, у прокуратури, у судів, у міліції, у всіх державних органах та у керівництва районів та областей …..!!!!!!! Зрештою нікчемним робиться усе керівництво України …!!! І на такому фоні скоро можна буде почути в селі Горохівського району – Шклинь: "Путін прийди та допоможи!"
Тоді давайте тих шклинських "педагогів" які, чомусь хочуть позбривати оселедці у патріотичних учнів, пояснюючи лише тим, що мають бути усі однакові …, побриємо під нуль також і їхні голови та позбриваємо брови, бо у старших віком викладачів вони уже надто густими стали … А тоді хай далі виховують …., коли буде повний паритет – однакові очні – однакові викладачі … На відкритий урок до такої школи можна буде квитки потім продавати …! А за виручені кошти ціле село відбудувати за європейським стилем …
Відповісти
100% ЗГІДНИЙ.Гоніть той затурканий совок ср..ною мітлою.Педагоги повинні бути поводирями еліти, а насправді - провладний переляканий табун, який при першому стуку начальства кулаком об стіл може в штани накласти.То кого такі виховають.Таких самих дибілів з освітою? Люстрація в освіті має пройти неминуче!Вибачайте, але 6 років в школі пропрацював, затурканіших ніж вчителі не бачив!!!
Відповісти
Те що колектив школи с, Шклінь - це тераріум відомо всім давно. Але учні теперішні-це тераріум в квадраті.Менше їм про права треба розказувати , а все більше про обовязки. Звичайно, їм кращий той вчитель , що менше вимагає. Не той принциповий . що поставить реальну оцінку, а той ,що за подарунок зробить ідіота відмінником. Перш ніж ретинги складати треба вивчити табичку множення і навчитись читати не по складах , а цілими словами і при тому розуиіти про що прочитав. Певна , що переважна більшість того класу робить у слові " мир " три помилки....
Відповісти
Нехай учні ще в шароварах і з люльками на уроки ходять. Школа повинна бути школою, а не чорт-знати чим.
Відповісти
о, за школы взялись деформаторы. маладца. детишек - отодрать, учителям урезать премии (если еще остались) и всех загнать учить уроки.
Відповісти
Дорогий Макс якщо люлька і шаровари це для тебе чорт знати що, то Правий Сектор тобі суддя)
Відповісти
Макс, ти шклінський вчитель? Яка твоя адреса?,..
Відповісти
Дуже складна проблема. Приклад поваги учня до вчителя повинен подати вчитель, першим виявивши повагу до учня.Найчастіше учителі принижують учнів, викликаючи цим справедливий спротив.Я знаю молоду вчительку української мови, яка закінчила університет з відзнакою, не читала і не читає художньої літератури, бо їй це не до вподоби.Учитель має бути насамперед педагогом, навчити і виховати учня, який буде мудрішим за свого вчителя.Так має бути, але чи буде?
Відповісти
СОВКОМ СМЕРДИТЬ В ПЕРЕВАЖНІЙ БІЛЬШОСТІ ШКІЛ...НА ЖАЛЬ!
Відповісти
Проблема репресій існує не лише над учнями: відбувши понад 7 років сфабрикованого печерськими хабарниками ув"язнення, я всюди чую: "Тепер тебе в школу, навіть на просту роботу, ніхто не візьме. Парадокси- на кожному кроці: просив про працевлаштування на вчительську, чи схожу до виховничої, посаду- сказали: "Тобі не можна, бо ти у нас сидів" (це не я сидів- це Україна), звернувся у вуз, де вчився- те саме (підтекст зрозумілий): "У нас не можна, бо ти... у нас вчився?!". Я не хочу бути другим Чечетовим- в нашому місті просто немає сімнадцятиповерхових будинків. А виживати на безконечну допомогу від Центру зайнятості (зараз вона становитиме лише 544 грн.) нереально. Чому і доки в Україні буде така дурнувата система знущання з власних громадян: бандитів хабарники навіть не збиралися шукати, бо там, бачте, кучмівські радники фігурують, на роботу влаштуватися неможливо, впливових родичів не маю- мені що: в рекетири записуватися- і всю оту шушвару поколіннями цілими окабінетнену, напалмом випалювати?! Жаль, але переконаним пацифістам це не властиво. Як бути: мастити к чортовій матері геть з цієї мафіозної країни?! Куди? Якщо ми тут нікому не потрібні- то кому ми треба там?!
Відповісти
Вчителі, замість того, щоб оправдовуватися в коментарях і "соватися" по соціальних мережах, організовуючи "склочну дєдовщину" в школі, займіться самовдосконаленням, використовуйте нові підходи до роботи, майте повагу і підтримку до молодих вчителів, міняйте відношення до учнів, щоб вони вас поважали, а не "обс...ли" в соцмережах. Вас держава взяла на роботу не для того, щоб ви показували свою пиху при кожній нагоді, будьте прикладом, гарним наставником для молодих вчителів "без німбів" на голові, зацікавте учнів до навчання, тоді прийде успіх. Не лазьте по соціальних мережах, не пишіть цих завчених коментарів, не позортеся. Успіхів вам!!!!!
Відповісти
Хай краще вчаться, школа не цирк.
Відповісти
Останні новини
Волинська школа «радянської закалки»: дітей «пресують» за соцмережі і просять постригти оселедці
02 квітень, 2015, 19:11