Лучан кличуть на безкоштовні екскурсії

Лучан кличуть на безкоштовні екскурсії
У Луцьку стартує проект «Екскурсоводи у відпустці», у рамках якого проводитимуться тематичні безкоштовні екскурсії за участі відомих людей міста – істориків, краєзнавців, музикантів, письменників, акторів, журналістів, громадських діячів.

Як повідомили у Центрі туристичної інформації та послуг, мета проекту – відкрити лучанам та гостям міста досі незвідані куточки Луцька та познайомити з його історією та сучасністю.

Екскурсії стартують із 15 червня і проводитимуться кожної п’ятниці о 18 годині.

Цільовою аудиторією проекту «Екскурсоводи у відпустці», кажуть організатори, окрім туристів, є й самі лучани, які не часто ходять на екскурсії своїм рідним містом.

Найближчої п’ятниці – 15 червня – така екскурсія розпочнеться від скверу «Зоряний». Її проведе історик Сергій Годлевський, який пропонує пройтися вуличками «Луцького Єрусалиму».

Учасники цієї екскурсії дізнаються, яку спадщину по собі залишили луцькі вірмени, звідки взялись та куди зникли луцькі караїми, що залишили після себе чехи, німці, росіяни, чим займались поляки та де молились євреї.

22 червня, у день скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, правнука Миколи Куделі, науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Марія Філонюк, розповість про трагічні та героїчні сторінки історії Луцька у воєнні роки.

Екскурсія розпочнеться із кімнати Миколи Куделі (Волинський краєзнавчий музей), в’язня луцької тюрми, якому вдалось пережити розстріл 23 червня 1941 року.

Далі учасники пройдуться вуличками міста, а завершиться екскурсія поблизу Замкового Свято-Архангельського чоловічого монастиря, де раніше знаходилась луцька тюрма. Початок екскурсії – від Волинського краєзнавчого музею о 18 годині.

29 червня краєзнавець, дослідник історії Луцька Петро Троневич пропонує мандрівку середньовічним Луцьком. Учасники екскурсії дізнаються про часи розквіту Луцька та «спостерігатимуть» поступову забудову нинішнього Старого Міста.

Екскурсії розпочинаються щоп’ятниці о 18:00 біля скверу «Зоряний». Місце зустрічі може змінюватись відповідно до тематики екскурсії.

Більше можна дізнатися на сторінці у Facebook за адресою: http://www.facebook.com/pages/VisitLutskcom/

Організаторами проекту є КП «Центр туристичної інформації та послуг» та управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто!!! Дякую Вам за корисну інформацію, обов'язково при можливості відвідаю усі заходи.
Відповісти
15-го ніхто не піде. Всі будуть дивитись футбол;)
Відповісти
Останні новини
Лучан кличуть на безкоштовні екскурсії
14 червень, 2012, 11:37