Продати квартиру в Україні стало дорожче

Продати квартиру в Україні стало дорожче
Наказ Мін'юсту, за яким угоди купівлі-продажу нерухомості можна укладати тільки при наявності сертифікованої оцінки майна, майже зупинив продажі житла.

Про це повідомляє ТСН.

Складна ситуація на ринку виникла у зв'язку з тим, що оцінку майна дозволили робити лише 12 компаніям на всю Україну. У свою чергу ці компанії різко підвищили ціну такої послуги. Якщо раніше за оцінку квартири платили 400 грн, то тепер - 4 тисячі.

Реєстр даних сертифікованих державою компаній веде Фонд держмайна. На його сайті є список з 12 контор, які отримали свої сертифікати усі в один день. Цікаво, що програму навчання за новою спеціалізацією - «оцінка нерухомості та землі для цілей оподаткування» - затвердили в кінці травня, але вже через кілька днів сертифікати отримали 40 оцінювачів.

Для інших дев'яти тисяч кандидатів тут вивісили оголошення: всіх бажаючих інститут навчити не в змозі. Ті, хто залишився за бортом, вважають, що це монополізація ринку.

«Сенс тільки один: створення корупційної схеми, відбираємо 12 фірм, які розподіляють між собою Україну - по дві області на брата. А чим займається наш Антимонопольний комітет? Це таке кричуще порушення антимонопольного законодавства! Куди дивиться прокуратура?», - обурюється Людмила Симонова, провідний акредитований оцінювач Американського товариства оцінювачів.

Що залишилися без роботи оцінювачі звернулися до президента, до Верховної Ради і Фонд держмайна. Останній свою позицію про ситуацію на ринку оціночних послуг обіцяє оприлюднити завтра.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отже, Вам шановні. класичний приклад того як Мінюст цим нововеденням ініціює майбутні корупційні дії як продавців так і покупців нерухомості ( приміром квартир).

Ну і звісно вся нерухомість подорожчає
Відповісти
Сидіть їм усім непересидіть як наша власть прийде.
І то дивуються чого люде революції роблят - та тих кугутів тра тіко за горлянку подругому непонімають
Відповісти
Останні новини
Продати квартиру в Україні стало дорожче
14 червень, 2012, 11:52