Активісти луцького Євромайдану про суддю Ковтуненка

Активісти луцького Євромайдану про суддю Ковтуненка
Суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко відпустив волинянку, яка продала свою дитину.

Нагадаємо, нещодавно на Волині батько та матір продали свою 3-річну доньку за 20 тисяч доларів.

Під час обрання запобіжного заходу у Луцькому міськрайонному суді вирішили відпустити жінку під домашній арешт на 2 місяці.

Суддя Віталій Ковтуненко став відомий під час подій Євромайдану в Луцьку. Він ухвалював рішення про арешт і використання електронного браслету Майі Москвич, заборонив брати участь у масових заходах активісту Сергію Григоренку та Володимиру Бондарю, оголосив про домашній арешт Миколі Собуцькому та Ігорю Гузю.

Справи проти них давно закрили. Нині вони висловилися про вчинок Ковтуненка щодо горе-матері, яка хотіла продавала дитину.

«Я вважаю, що таким людям не місце в суді. Суддя Ковтуненко продемонстрував всю свою підлість ще під час Євромайдану, коли за надуманими фактами судив активістів, в тому числі і мене, і хотів посадити за грати. Це хитра і підла людина без честі і совісті. А це рішення, яке він прийняв стосовно жінки, яка хотіла продати свою дитину, ну це геть в стилі підлого Ковтуненка. Взагалі було б гарною ідеєю зробити акцію протесту і гнати його з посади суді», - заявив секретар міськради Сергій Григоренко.

«Я вважаю його рішення відпустити цю жінку неправильним, адже вона не намагалась продати кошенят на базарі, вона хотіла продати дитину, свою дитину. Він пояснював це тим, що цю дитину немає кому доглядати, але й ця жінка її не буде доглядати теж. Потрібно було віддати на час слідства цю дитину в опіку відповідним службам. Потрібно позбавляти Ковтуненка статусу суді, а також відкрити проти нього кримінальні справи стосовно тих рішень ,винесених ним учасника євро майдану», - заявив нардеп Ігор Гузь.

«Я працював свого часу в органах опіки і можу сказати з досвіду, що ця жінка, яка хотіла продати цю дитину, вона не буде нею займатись і доглядати за нею, це сто відсотків. Більше того, вона нікого путнього з тієї дівчинки не виростить, і в результаті ми втратимо ще одного громадянина. З моральної точки зору, суддя виніс неправильне рішення, і навіть нелогічне. Як можна відпустити матір, яка хотіла продати дитину і вторгувати за неї грошей? Абсурд. Я особисто не підтримую такого рішення, бо воно не логічне і абсурдне», - висловив свою думку політик Володимир Бондар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всіх суддів треба гнати в шию
Відповісти
Чого запитали у ображених? Ці люди не можуть адекватно ставитись до рішення цього судді. Судді, прокурори виконують і приймають рішення згідно законів, яки були прийняті в той час. Не вони приймали ті закони, так чому всі камні в їх сторону. Звинувачуйте спочатку депутатів. Звичайно, цю жінку не можна назвати матір'ю. Але кожна дитина хоче, щоб її виховувала рідна матір, якою б вона не була.
Відповісти
А чим керувався суддя? Власним розумом чи законодавчими документами?
Відповісти
у цього псевдо судді хата в с.липини він віджав хату у бізнесмена разом з меблями ,одежою і домашніми тваринами....таких треба в ато на рік, а не судити людей коли в самого все рило в крові ...
Відповісти