Луцьк – аутсайдер рейтингу криміногенних міст

Луцьк – аутсайдер рейтингу криміногенних міст
У Луцьку - одних з найнижчих серед українських міст рівень криміногенної обстановки.

Про це свідчать результати рейтингу найбільш криміногенних регіонів України, складеного журналом Forbes, пише Кореспондент.net.

Рейтинг складався за кількістю тяжких злочинів на 1000 жителів міста, скоєних у 2011 році.

Рівень Луцька - 2,2 тяжких злочинів на 1000 мешканців. Такий же показник - у Тернополя (2,2). Нижчий - у Білої Церкви (2), Полтави (1,5) та Івано-Франківська (1,3).

Перший у рейтингу - Сімферополь. Тут минулого року скоєно 7,2 тяжких злочинів на 1000 жителів.

Загалом найбільш криміногенними регіонами України вважають Схід і Південь.

Як йдеться у виданні, Сімферополь, Севастополь, Дніпропетровськ, Горлівка і Кіровоград займають перші місця серед міст із згаданого рейтингу.

У західних обласних центрах – Луцьку, Івано-Франківську, Тернополі, Рівному – рівень злочинності в 2-3 рази нижчий, ніж у східних та центральних регіонах.

Найменш небезпечне з великих міст України - Полтава, де, як зазначає видання, проживає велика кількість відставних військових.

Перший проректор Національної академії внутрішніх справ, автор дисертації «Урбанізація і злочинність в Україні» Василь Шакун заявив, що 60 років тому рівень злочинності на Заході і Сході країни був практично однаковим.

Тобто Луцьк можна було прирівняти до Дніпропетровська, який, за дослідженнями журналу, вважається одним із найбільш криміногенних міст України.

У 1950-х роках засуджених за серйозні злочини перестали відправляти на Крайню Північ. Замість цього їх направляли на примусові роботи на промислових об'єктах у європейській частині СРСР, в тому числі на індустріально розвиненому південному сході України. За словами Шакуна, це призвело до формування на цій території кримінальної субкультури.

Як пише Forbes, Севастополь, який є одним з осередків злочинності в країні, в радянські часи, навпаки, був закритим містом і числився серед найбезпечніших міст УРСР. Після розвалу СРСР, пише видання, Крим став яблуком розбрату між Україною і Росією. За оцінкою правоохоронців, у середині 90-х на півострові діяло не менше 30 великих банд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк – аутсайдер рейтингу криміногенних міст
14 червень, 2012, 12:37