Назвали Топ-15 глобальних проблем людства

Назвали Топ-15 глобальних проблем людства
Попри постійний розвиток технологій та медицини, у середині століття мешканці Землі можуть зіштовхнутися з наслідками тих складнощів, які виникли вже десятки років тому.

Business Insider створив список із 15 найнебезпечніших проблем, які настигнуть людство у 2050 році, повідомляє ТСН.ua.

1. Кількість людей, які проживають у містах, збільшиться втричі

В 1950 році у містах проживало 750 мільйонів осіб. Сьогодні їхня кількість збільшилася до 4 мільярдів. Це більше половини усього населення земної кулі. Ця тенденція триває – до 2050 року 6,3 мільярди осіб стане мешканцями міст. Збільшення кількості населення підвищить рівень антисанітарії, поширення хвороб та вірусів. Крім того, міста використовують забагато енергії, що спричиняє викидання більшої кількості вуглецю в атмосферу.

2. Збільшиться товщина забруднення та кількість респіраторних захворювань

До 2050 року недуги, пов'язані з хворобами легенів, вб'ють більше шести мільйонів осіб. До цього призведе як і токсичне забруднення повітря, так і глобальне потепління, яке прискорить усі хімічні реакції. людина у масці Getty Images Збільшиться товщина забруднення та кількість респіраторних захворювань

3. Половині земної кулі не вистачатиме води

Вже сьогодні 1,1 мільярда осіб практично не мають доступу до води, а 2,5 мільярдів (36% населення) відчувають нестачу води. До 2050 року за даними Міжнародного інституту управління водними ресурсами, від дефіциту води буде страждати 5 мільярдів осіб з 9,7 мільярдів. В основному страждатимуть країни Північної Африки та Близького Сходу. Крім того, відсутність достатньої кількості води для зрошування земель спричинить занепад сільського господарства. Люди зіштовхнуться з посухами, які спричинятимуть періодичні пожежі.

4. Зникнуть їстівні види риби

Якщо люди продовжать рибний промисел у тому ж темпі, що й зараз, то до 2050 року риба, яку споживають мешканці Землі, зникне. Це спричинить зникнення важливого джерела зі споживання білка та виготовлення різних ліків. Крім того, 10% населення живуть завдяки рибному промислу.

5. Мільйони можуть залишитися без їжі

Кожне десятиріччя через глобальне потепління планета втрачатиме тонни харчів. Потепління спричинить поширення шкідників у тих районах, де їм раніше було захолодно. Відсутність правильного харчування покалічить мільярди дітей, які через недоїдання будуть виростати низькими та нездоровими. уровень голода documents.wfp.org Мільйони можуть залишитися без їжі

6. Зникнуть тропічні ліси

Через вирубку лісів до 2050 року майже половина тропічних лісів буде знищена. Це спричинить зникнення сотень видів тварин та рослин. Наприклад, зникне дерево, з насіння якої отримують ліки для боротьби з раком.

7. Стійка до антибіотиків бактерія знищуватиме по 10 мільйонів осіб кожного року

Наразі інфекції, які не реагують на ліки, вбивають щороку близько 700 тисяч осіб. Проте ця статистика збільшиться до 10 мільйонів у 2050 році.

Появу та культивування таких бактерій спричиняє те, що лікарі вільно виписують антибіотики буквально всім, а фермери, аби запобігти захворюванням додають ліки до корму тварин. Таким чином, у бактерій є достатньо можливостей пристосуватися до ліків та виробити імунітет.

8. Швидко поширюватимуться смертельні хвороби

Через кліматичні зміни розшириться ареал для переносників хвороб. Мешканці цих територій не матимуть імунітету до смертельних вірусів. Катастрофічно пошириться малярія, гарячка денге, жовта гарячка та холера.

9. Кількість людей, які страждають на слабоумство, потроїться

У 2050 році люди похилого віку страждатимуть від багатьох хвороб. Найстрашнішою з них буде деменція - слабоумство, яке досі не вміють добре діагностувати та лікувати. Кількість хворих збільшиться втричі – з 36 мільйонів до 115 мільйонів.

10. Збільшиться кількість та сила ураганів

Кліматичні зміни спричинять зростання кількості ураганів, які за своєю силою будуть такими, як "Сенді" у 2012 році. Якщо два покоління тому ураган могли побачити один раз за все життя, то покоління 2050 року переживе щонайменше 20 подібних катастроф.

11. Великі міста затопить через підвищення рівня моря

Поки люди будуть відчувати нестачу прісної води, рівень солоної буде підніматися. Якщо кількість хімічних викидів в атмосферу залишиться на актуальному рівні, то до 2100 року вода підніметься більше ніж на три метри. Великі міста затопить через підвищення рівня моря.

12. Відбуватиметься постійне відключення електрики

До цього призведе підвищення рівня води та постійні природні катастрофи. Найбільш страждатимуть густонаселені міста планети.

13. Заради комфорту люди відмовляться від приватного життя


Для забезпечення власного комфорту люди створюють роботів, дронів та цифрових близнюків, які можуть самостійно приймати рішення. Така технологія, забезпечуючи комфортом, своєю чергою, позбавлятимуть людей приватного простору.

14. Збільшаться кібератаки

Експерти переконані, що до 2025 року "держави, групи шахраїв та зловмисників" почнуть "грати у хакерські ігри". Це спричинить втрату життів, власності та мільярдів доларів. Навіть зараз деякі країни почали використовувати кібератаки у війнах. "Ісламська держава" запустила свій "кіберхаліфат", а Росія має власних державних хакерів.

15. Нафта стане наддорогою

До 2050 року потреба у нафті та паливі зі зростанням населення буде збільшуватися. Проте країни можуть зіштовхнутися з небезпекою "піку нафти" - моменту, коли "чорне золото" закінчиться. Тому ціна на коштовне паливо може збільшитися до 200 доларів за барель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Планета -це живий організм і він буде себе захищати всіма способами .Людина в цій ситуаціі самий перший іі ворог .
Відповісти
Останні новини
Назвали Топ-15 глобальних проблем людства
04 квітень, 2015, 19:22