У Луцьку ярмаркували, щоб допомогти добровольцям в АТО.ФОТО

У Луцьку ярмаркували, щоб допомогти добровольцям в АТО.ФОТО
У Луцьку на Театральному майдані відбувся благодійний ярмарок, виручені кошти з якого відправлять на потреби волинських добровольців у зоні АТО.

Акцію 5 квітня у Вербну неділю в центрі Луцька організувала «Жіноча січ» Волині.

На ярмарці волонтери разом з небайдужими людьми пропонували відвідувачам чай, бульйон, вареники, медові наливки, плов, приготований на польовій кухні, ляльки-мотанки від лялькарки Юлії Богданової, вироби з бісеру, медове печиво та багато іншого.

«У нас в меню буде юшка рибна, плов. В палатці поруч хлопці дають куштувати домашнє сало, чай пиріжки», - сказав Дмитро, який в казанках готував юшку.

Цін на товар здебільшого не було встановлено, придбати їжу або ж оплатити послугу відвідувачам можна було за ту суму, яку вони самі для себе визначали.

«Тут все домашнє, привезли їжу з Горохова. Будемо пригощати салом і сиром всіх. Якщо хтось має бажання допомогти нашим воїнам, то може давати гроші кому скільки не жаль. Ми разом повинні хоч якось допомагати своїй країні», - зазначив Віктор Саджая.

Також можна було придбати футболки і сувенірні кружки, на патріотичну тематику. Футболки з написом «Я бандерівець!», за словами продавця Ольги Полякової, розібрали за першу годину ярмарки. На ярмарку можна було зробити фото патріота і приміряти вінки, які зробила флорист Вікторія Шевчук.

«Малюю боді-арт, діти просять найчастіше жовто-блакитне серце намалювати, ще я відповідаю за фотозону. Я вирішила долучитись до цієї благодійної акції, а так як в мене така професія, то і відповідно пропоную послуги творчого характеру», - каже Вікторія.

Дівчата з «Самооборони майдану» викачували тісто, ліпили і варили вареники перед очима покупців. Так, відвідувачі могли придбати гарячих вареників з різними начинками. Волонтери сказали, що для «Самооборони» польову кухню дала в користування військова частина.

«Ми розподілили обов’язки, я з дівчатами ліплю вареники, далі віддаємо іншим волонтерам, які варять їх, а ще роблять чай, далі вже готові гарячі вареники дівчата продають покупцям. Продукти для вареників закуповували наші «самооборонівці», або люди приносили. Це хороша справа – допомагати нашим захисникам», - каже волонтер «Самооборона Волині" Мирослава Козань.

«Дівчата не встигають варити і ліпити вареників. Хвилин п’ять проходить і нам нема що продавати, дуже багато охочих скуштувати наших вареників», - додає волонтер Галина Арендарчук.

Також на ярмарці представники «Правого сектору» і «Самооборони Волині» демонстрували військове озброєння і вчили охочих, як правильно розкладати та збирати автомат.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
агресивних "добровольців" все ж заберете собі!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ярмаркували, щоб допомогти добровольцям в АТО.ФОТО
05 квітень, 2015, 20:44