У тубдиспансері Волині створять спецпалату для осіб, взятих під варту

У тубдиспансері Волині створять спецпалату для осіб, взятих під варту
На Волині за кошти обласного бюджету планують виділити кошти на створення спецпалати для хворих на туберкульоз осіб, взятих під варту.

Про це IA ZIK повідомила старший інспектор у зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Ольга Купчинська.

Бюджетна комісія Волиньради розглянула питання виділення 98,4 тисячі гривень з обласного бюджету для створення на базі Волинського обласного територіального протитуберкульозного медичного об’єднання спеціальної палати для лікування хворих на туберкульоз, щодо яких судом ухвалено рішення про взяття під варту.

У пенітенціарній службі зазначають, що серед взятих під варту досить багато хворих на туберкульоз.

Протягом року в протитуберкульозному диспансері майже постійно на лікуванні перебувають хворі на туберкульоз, за якими здійснюють нагляд та охорону працівники як управління ДПтС, так і міліції. В зв’язку з цим спецпалата має відповідати вимогам ізоляції і охорони, а також вимогам інфекційного контролю, безпеки персоналу.

Члени бюджетної комісії підтримали пропозицію винести на розгляд сесії обласної ради питання фінансування заходів щодо створенню спеціальної палати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.