Більше 6 мільйонів гривень від волинського нардепа - на розвиток області та благодійність. ФОТО*

Більше 6 мільйонів гривень від волинського нардепа - на розвиток області та  благодійність. ФОТО*
Волинський благодійний фонд «Європейський вектор», засновником та
меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк, минулоріч надав допомоги на 6 мільйонів 425 тисяч гривень.

Ці кошти спрямували на підтримку учасників АТО та їхніх родин,
найбільш незахищених волинян, релігійних громад, реалізацію медичних, освітніх, інфраструктурних та спортивних проектів.

Фонд також фінансував ініціативи місцевих громад, які змінюють свої населені пункти і роблять їх більш європейськими.

Так, завдяки фонду, три медзаклади одержали сучасні реанімобілі, два ФАПи –«нове обличчя» після капремонтів, також відремонтовано й відділення районної лікарні.

Водночас там оновлювали обладнання та меблі. Лише на допомогу медзакладам торік спрямували майже два мільйони гривень.

Також за сприяння мецената в школах Горохівського, Локачинського, Луцького, Рожищенського та Турійського районів старі вікна замінили на енергоощадні, а меблі – на добротні європейські. Тим часом дошкільнята отримали від «Європейського вектора» нові «дитячі містечка» та майданчики, ліжка та іграшки.

Загалом на модернізацію освітніх закладів фонд спрямував понад півмільйона гривень. Крім того, минулоріч фінансували спортивні проекти, придбання музичної апаратури та костюмів, аби сільські діти й молодь мали умови для змістовного дозвілля.

Разом із тим «Європейський вектор» поповнив книжковий фонд сотні бібліотек. Також нардеп за власні кошти продовжив традицію оздоровлення дітей зі складними долями.

Тим часом майже півмільйонну допомогу від фонду отримали й волиняни, які зверталися за фінансовою підтримкою на лікування чи вирішення інших складних життєвих обставин.

Незмінною залишилася й допомога релігійним громадам – на спорудження, реставрацію та ремонт храмів спрямовано майже 200 тисяч гривень.

Тим часом, щоб населені пункти Волині стали більш європейськими, меценат оплатив купівлю трактора, мотокіс та автопричіпа. Також спільними зусиллями вдалося облаштувати й оновити вуличне освітлення, дороги, зупинки. На це спрямовано майже мільйон гривень.

Крім того, Сергій Мартиняк торік продовжив заохочувати ініціативні громади, фінансуючи реалізацію їхніх проектів. І чим згуртованішими були жителі, тим більше меценатських коштів вони змогли залучити, щоб зробити своє життя комфортнішим.

Загалом на співфінансування проектів благодійний фонд «Європейський вектор» виділив понад півмільйона гривень.

Новим напрямом роботи фонду торік стала підтримка учасників АТО та їхніх родин. На це спрямували більше мільйона благодійних коштів. А цьогоріч, із ініціативи Сергія Мартиняка, волонтери щомісяця розподіляють 100 тисяч гривень на придбання найнеобхіднішого для бійців, які захищають Україну.

Тож у 2015 році благодійний фонд «Європейський вектор» та його меценат не лише продовжили фінансувати раніше започатковані проекти, а й спрямовують кошти на нові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більше 6 мільйонів гривень від волинського нардепа - на розвиток області та благодійність. ФОТО*
06 квітень, 2015, 17:53