На Волині стартував соціальний проект під назвою «Арт-терапія». ФОТО

На Волині стартував соціальний проект під назвою «Арт-терапія». ФОТО
Проект «Арт-терапія» у Волинській області стартував за підтримки Британської Ради в Україні та СГО «Молодіжна Платформа».

У неділю, 5 квітня, координатори соціального проекту під назвою «Арт-терапія» на чолі з куратором Володимиром Бут-Гусаїмом відвідали Крупівський навчально-реабілітаційний центр для дітей з вадами зору, - повідомляють організатори.

До участі в заході приєднались волонтер Вероніка Радченко-Кубська та художниця Марія Оліферук. 17 дітей, що перебувають у закладі, мали можливість взяти участь у заході.

Координатори у формі гри провели знайомство з дітьми: кожному дали завдання зобразити, у вигляді кого (чого) вони бачать себе зараз та ким (чим) вони б хотіли стати у майбутньому. Таким чином діти та координатори дізнались більше один про одного.

Після знайомства дітей розсадили за мольбертами та озвучили завдання: зобразити малюнок на довільну тему, але малювати одразу двома руками. Малювання одразу двома руками розвиває діяльність обох півкуль мозку. При такому малюванні активність правої півкулі мозку досягає активності лівої півкулі, покращується просторове сприйняття.

Під час заняття дві дівчинки зізнались, що змалку все робили лівою рукою, але їх перевчили і тепер вони правші.

Після цього було влаштовано обговорення робіт учасників: діти мали змогу поділитись з іншими своїми роботами, пояснити, що саме вони зобразили на малюнках та поспілкуватись про це.

Переважно на малюнках діти зобразили свої мрії, але детальний аналіз дозволив визначити приховані проблеми та бажання дітей, які вплинули на вибір тематики малюнка. За допомогою вирішення цих прихованих проблем психологи допоможуть дітям знайти відповідне місце для себе у суспільстві.

Нагадаємо, що у період з 16 до 19 лютого цього року у Луцьку проходив тренінг за програмою «Активні громадяни» за підтримки Британської Ради в Україні та СГО «Молодіжна Платформа».

У рамках цієї програми відбувається реалізація соціального проекту під назвою «Арт-терапія», куратор якого Володимир Бут-Гусаїм, менеджери проекту: Богдана Миронюк, Ірина Гаранчевська, Аліна Шевчук, Віктор Марчак.

Цей проект спрямований на надання допомоги дітям, що мають психологічні травми (діти переселенців зі сходу України, діти учасників та загиблих в зоні АТО), психологічної та моральної підтримки важкохворих дітей та інших соціально незахищених груп населення, реабілітацію людей з особливостями та відхиленнями розвитку за допомогою методу арт-терапії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бутаїм може тільки ускладнити психоз дітей. Не пускайте його до малечі. Він завтра приїде і закидає вчителів яйцями, як закидав портрети народних депутатів. Він тільки на таке здатний. Ганьба!!!
Відповісти
ти зрівняв вчителів з депутатами ? останнім настільки далеко , ще одного життя не вистачить .
Відповісти
Останні новини
На Волині стартував соціальний проект під назвою «Арт-терапія». ФОТО
06 квітень, 2015, 19:33