Фотовиставка Романа Сардака

Фотовиставка Романа Сардака
Сьогодні на ВолиньPost - незвичайна фотовиставка.

Автор робіт Роман Сардак надихнувся роботою простих медиків, які рятують людське життя. І вирішив зробити фоторепортаж про їхню роботу. Серію робіт Роман назвав "Виклик" - про роботу Ківерцівської швидкої допомоги.

Що саме його на це наштовхнуло, розповідає сам.

* * *

Одного разу, стоявши на зупинці, чекаючи на маршрутку, проїхала швидка на якийсь виклик з увімкненими маячками. Мені спало на думку, а чому б і не пофотографувати їхню роботу і проникнутись самим процесом.

Я вважаю, що це взагалі благородна робота медика, а швидка зацікавила своїм реагуванням. Здивувало те, що надання допомоги повністю безкоштовне.

Я їздив з ними декілька днів на виклики. Фельдшери - професіонали, стаж 15, 35, 40 років, персонал дуже злагодженний, за свої роки побачили не мало. Дуже привітні і добрі люди.

З повагою відносяться до пацієнтів, виклики бувають різні, доводиться і серед ночі виїжджати.

Я закінчив училище фотографа у Луцьку, зараз знімаю весілля, дуже подобається репортаж також фотографую репортаж на плівку "Федом" і "Зенітом", пейзажи, портрети, та тревел. Загалом великий діапазон напрямків у жанрах. Багато жанрів подобається, в яких я рухаюсь.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
життєво.
Відповісти
шонібудь, Рома, фото - це не твоє
Відповісти
Михайло, а ви хоч самі фотограф??розбираєтесь в фотографії щоб її критикувати?
Відповісти
Всякі є і всяких треба.
Не твоє голосно проте влучно ;)
Відповісти
Хороші жанрові знімки.
Відповісти
...хлопчина - МОЛОДЕЦЬ! Життєво, глибоко, мудро... А то звикли цицьки, дупи знімати і це вершина таких "фотографів". Рома, так тримати і - всього тобі якнайкращого!!!
Відповісти
Якось ніяк. Задумка проглядається, але реалізація захлинулася. Репортаж це не просто клацання. Це дуже важка робота, і не завжди вдається донести суть.
Тобі не вдалося вловити якусь унікальну мить.Ви нафоторафували, що очі бачили.
Якщо зараз розпочнуть усі викладати фотогрфії з десь побаченого, то рубрика перетвориться на смітник.
Не варто такі фото на виставку надсилати.
Відповісти
Шановний Іван серія складається з 200 фотографій, зжата версія яка більш менш передає "виклик" 70 фотографій тут 24 ,як ви думаєте чи ці 24 повністю можуть передати те що я бачив протягом 5-6 днів щоб "реалізація" не "захлинулась"? ,на даний час є вже відібрані самих сильних десь в районі 15 фотографій які не війшли до цієї серії. І які ще не були готові на час публікацї даного матеріалу.В даному репортажу ні однієї фотографії нема "просто наклацаною" про кожну фото я вам особисто можу росказати чому саме так ,а не інакше як з точки композиції так і з точки інформаційної. Перш ніж публікувати дані фото я вислухав думку справжнього професіоналп який дійсно фотографи і в Луцьку таких не багато. А на рахунок що не варто виставляти на далі такі фото і що це сміття - найперше напевно вирішувати редакторам, це реальність яка оточує нас . І люди які біля нас , а не на обгортці , і які дійсно заслуговують поваги. Це моя власна думка
Відповісти
Романе.Ви пишете розумними словами про те, про що зовсім нерозумієте.Те що ви закінчили наше ПТУ, зовсім не робить вас фотографом.
Роботи з технічного боку жахливі. Про яку композицію ви марите.
Хоча б останнє фото. Що воно таке. Ви хоч переглядаєте чужі роботи. Дивитесь як люди працюють.
Преглянь попередню фотовистаку Олеквандра Калініна. Там тема інша звичайно, але рівень відчуваєш.
Відповісти
Романе ви не ображайтесь, бо саме ви і ніхто крім вас, вирішили винести свої роботи на публіку. Ну от, тепер читайте:-) І хто вам сказав, що той самий Іван не є професійним фотографом, а Микола-Миколою, це ж Інтернет. Тепер по суті, кількість в якість переходить не завжди, а якщо і переходить то не одразу. Тому 200 ви знімків зробили, чи 2000, не важливо. Інколи достатньо і одного. Так в лікарів швидкої справді тяжка робота, але ми цього не побачили. Так страждання хворих, втому лікарів видно, але в цих знімка це якось не виразно. В репортажі (а саме це ви нам і показали) потрібна динаміка, експресія ну в решті якась драма. Фотографуйте, а все це прийде з часом. І спіхів вам.
Відповісти
Я не є професійним фотографом, але маю з цим справу блисько 12 років. Також знімаю. Маю за плечима не оду тисячу фото.Побачив багато. Але вважаю що не зробив те саме фото яким можна було б пишатися і викласти на показ оглядачам. А то люди купують фотоапарат і понеслось. Роман не вийняток. Він ще дуже молодий робити такі заяви.
Як приклад можу навести фото яке зробив Альберто Корда Che Guevara, саме під час репортажа.
P.C. Досить постити фотокадрики.
Відповісти
Іван судячи з ваших коментарів на фотовиставках ви професійнмй обливач багна. якщо маєте тільки діло з фото а не є фотографом нема чого потикатись коментувати чужі роботи , а на рахунок пту я не горджусь тим що його закінчі і я далеко не порофесіонал ще й репортажного напрямку. У луцьку дуже багато є "професіоналів" з великим досвідом але не більше і толк ?а репортажного луцького фотографа ні одного не знаю, можливо ви і є той гуру луцька? Виставіть свої роботи і побачим що ви покажете, можливу нагороду капи получите чи пуляцира .не можете сказати нічого доброго і адекватної критики ,не пишіть нічого, бо від ваших коментарів тільки тошно робиться,
шановні надоїло відписувати на тупу , жадібну, і заздрісну критику, чесно кажучи я вже почув критику справжніх фотографів і зробив висновки, іване ви не авторитет можете не доказувати нічого не старатись, а якщо хочете поговорити , з радістю б зустрівся і поговорив.
Відповісти
Я нікого не поливаю брудом. Лише роздаю поради. А після перегляду твоїх весільних робіт, мені навіть нема ,шо тобі сказати.Дуже погані справи. ПТУ тебе явно нічого не навчило. Знаю багатьох випускників, і бачив їхні роботи.
Почни використовувати програми для корекції зображення. Є така програма Photoshop.Подивись відеокурси в інтернеті.
Відповісти
Іван, знаю Романа особисто. Він початківець, але той, в якого горять очі, коли говорить про репортаж чи фотографію загалом. Перш ніж "роздавати поради", спробуйте поспілкуватись з розумними людьми. Вони замість критики показують власним прикладом що так, а що не так.
Відповісти
Звичайний фоторепортаж не можна вважати фотовиставкою. Якщо редакції так хочеться продемонструвати фото зроблені цим хлопчиком, то так і назвіть "Фоторепортаж про роботу Ківерцівської швидкої допомоги". А так, на мій погляд, з боку "Волиньпосту" якось не професійно все це виглядає. А хлопчик нехай фотографує,тим більше мабуть йому це подобається.
Відповісти
Дуже добре. А то вже рябить в очах від тих дітей, неба в хмарах, і задумливих поглядів всяких ТП. Алергія. Авітаміноз. Дзвінок 103.
Відповісти
молодий, ще все попереду!!!
Відповісти
згоден з 1ваном не варто.....
Відповісти
http://sardakroman.businesscatalyst.com/виклик.html

Вся серія тут
Відповісти
Ну..фото,як фото. нічого особливого. але респект тобі за задум .
Відповісти
Хорошие душевные фото. Автор молодец.
Відповісти
Побачили твою коллекцію.Більше фото.
Весілля:реально сташні фотокартки.Нехай Господь простить. Трішки фотошопу незавадило б.Повидаляй ті весільні фото.
Відповісти
Оскільки коментаторам важливі статуси вочевидь...
Працюю найманим фотографом NG 3 роки поспіль.
Знімаю роботи для Vogue.

Автору: вчись. Потім викладай. В сучасному світі 200 фотографій це смітник. Щоб передати суть потрібно всього лиш одне фото. Хоча б одне там варте уваги настільки що зачепить когось окрім тебе?
Рівняйся до світу. В світі декілька сотень тисяч користувачів дзеркальних камер.
Клацати не їжу та себе у дзеркалі на телефон ще не означає унікальну роботу. Вибери з тої серії скажімо 5 що мають зачепити глядача...
Відповісти
Юний хлопчина...
фото мене як і більшість не вразили, жодного вдалого кадру...нажаль
Прозвучало дуже багато конструктивної критики
Й справді не завадило навчитись працювати з Фотошопом та Лайтрумом
більшість фото навіть не в фокусі, не побачила жодного моменту який би затронув або хоча б вдало відобразив всю важкість роботи медика.
Останнє - взагалі аби що

Не намагайся когось переконати в тому що в твоїх роботах є дещо особливе. що всі ми не бачимо. Немає тут людей які просто вступили в зговір, щоб обілляти тебе брудом.
Задум - 5, вітілення - 0

Для публікацій, а тимбільш гучного слова "фотовиставка" тобі зарано

Успіхів тобі, вчись, розвивайся. а поки це звичайні багатосерійні кадри
Відповісти
Живі фотографії сьогодення.
Відповісти
Гарний і водночас сумний репортаж! Докуменеталістика за тобою,Романе!

закидуй сюди цю серію....там її точно краще оцінять!
https://vk.com/reportphotoukr
Відповісти