У Луцьку вперше відбудеться фестиваль вуличної їжі

У Луцьку вперше відбудеться фестиваль вуличної їжі
У замку Любарта 2-3 травня відбудеться фестиваль вуличної їжі, на якому професійні кулінари, ресторатори та представники закладів громадського харчування розказуватимуть лучанам про культуру споживання їжі і готуватимуть вишукані вуличні страви.

Про це ВолиньPost розповів організатор фестивалю вуличної їжі у Луцьку Олексій Веремійчик.

Планується, що у фестивалі вуличної їжі візьмуть участь кулінари та ресторатори майже з усіх куточків України, а також організатори нині ведуть переговори із представниками польської національної кухні.

Організатор фестивалю Олексій Веремійчик зазначив, що подібні фестивалі вуличної їжі проводяться у Києві, Львові та в інших великих містах України. У Луцьку такий фестиваль проводитиметься вперше, і організатори називають його «пілотним проектом», який буде реалізований на основі київського досвіду проведення фестивалю вуличної їжі.

«Ми хочемо започаткувати традицію проведення такого фестивалю і окультивувати споживання їжі, доносити до мас правильність її вживання. Окрім цього, під час проведення фестивалю будуть проводитись різноманітні майстер-класи із приготування вишуканих і недорогих страв, відвідувачі матимуть змогу поспілкуватись із кулінарами, дізнатись від них тонкощі приготування смачної їжі, які інгредієнти можна комбінувати, а які - ні у приготуванні «специфічних» страв», - зазначив організатор.

Окрім того, на фестивалі будуть присутні винороби, які проводитимуть дегустації вин, а також професійні сомельє розповідатимуть про культуру споживання вина.

«Ресторани із дорогою та вишуканою кухнею на фестивалі вуличної їжі демонструватимуть і готуватимуть вишукані страви за доступними цінами, тобто за цінами вуличної їжі. Таким чином місцеві заклади харчування матимуть додаткову промоцію своїх ресторанів і продемонструють свій професіоналізм у готуванні страв. Під час перемовин із кожним закладом харчування ми зазначаємо умову про те, що певний відсоток від продажу їжі ресторатори перерахують на потреби бійцям АТО», - мовив Веремійчик.

Організатор зазначив, що вхід на фестиваль буде безкоштовним, але відвідувачам доведеться заплатити лише за сам вхід у замок Любарта. На території замку буде розташований дитячий майданчик, на якому волонтери та аніматори забавлятимуть найменших відвідувачів фестивалю.

Олексій Веремійчик також зазначив, що після великодніх свят буде проведена прес-конференція, на якій організатори та учасники фестивалю детальніше розкажуть про нього.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто, що це прийшло й до нас)))
Відповісти
а державні службовці можуть організовувати комерційні фестивалі?
Відповісти
супер був в Києві на подібному, якщо хоть на половину буде щось подібне то буду радий ! чудова ініціатива
Відповісти
Біляші будуть?
Відповісти
а по скільки будете дерти з учасників фестивалю за участь? і куди підуть гроші, які здадуть підприємці?

Міська рада мусить прозвітуватись. Романюк дасиш звіт?
Відповісти
Була інфа, що усі гроші віддадуть замку
Відповісти
головне щоб не було як завжди куліш, вареники і медовуха от і весь фестиваль !
Відповісти
Дурість організовувати такий фестиваль в замку, бо охочих подивитись буде багато, а простір обмежений мурами замку відносно не великий - тисняви не боїтесь?
Відповісти
Де можна знайти телефон організаторів? Цікавить співпраця 095 137 36 80.
Відповісти
Перші,і основна,дурість- платиш на вході,жереш скільки влізе. Не маю поняття,що то за організатор,та у Львові( барселоні,Мілані і т.д.) він напевне не бував. Який стимул пропагувати власну кухню плебсу нахаляву. Нехай ціна символічна,та дармового совка не повинно бути. А так - біляшам быть!
Відповісти
10 грн вхід в замок. А далі ти платиш за блюда які хочеш покуштувати, нічого "халявного" там не буде
Відповісти
І мене цікавить номер телефону організаторів! Хочемо взяти участь у фестивалі!!! 097931-41-68
Відповісти
Іжа не буде безкоштовною, не розкачуйте губу.
Читайте:«Ресторани із дорогою та вишуканою кухнею на фестивалі вуличної їжі демонструватимуть і готуватимуть вишукані страви за доступними цінами, тобто за цінами вуличної їжі"
А безплатним буде - читайте: "вхід на фестиваль буде безкоштовним, але відвідувачам доведеться заплатити лише за сам вхід у замок Любарта".Тобто з охочих відвідати фестиваль могли б здерти за квитки стільки, як приміром за вхід на "Ніч в Луцькому замку"? але не зроблять цього/
Відповісти
Відповідь ніби пацієнтів Олики. За що брати плату ?
Відповісти