У Луцьку троє молодиків взяли у заручники лісівника і вимагали у нього 200 тисяч гривень

У Луцьку троє молодиків взяли у заручники лісівника і вимагали у нього 200 тисяч гривень
Троє молодиків, дізнавшись, що у чоловіка на кредитній картці повинно бути 200 000 гривень, взяли його в заручники і вимагали віддати усі гроші.

Події розгорталися у серпні 2014 року, - пише «Під прицілом».

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, чоловік познайомився зі своїми кривдниками у кафе біля магазину «Наш край», що на вулиці Відродження. Нові товариші розговорилися, випили і один розповів, що працює в Олицькому лісництві і йому на картку повинні перерахувати 200 000 гривень.

Після гулянки троє чоловіків запропонували «грошовитому ліснику» підвезти його додому, а коли той сів у машину, повідомили, що взяли його в заручники. Люди просиділи у машині до самого ранку, аж допоки не відкриється відділення банку.

І уже зранку в банку чоловіки з’ясували, що кредитна картка заблокована, а на її відновлення потрібно близько трьох днів.
Тож, аби не втратити таку «наживу», зловмисники продовжували утримувати чоловіка і для цього навіть винайняли окрему квартиру. У потерпілого відібрали мобільний телефон та заборонили спілкуватися з друзями та родичами.

Упродовж трьох наступних днів викрадачі не відмовляли собі у розвагах, адже за усе змушували сплачувати свого полоненого.
Наприклад, чоловіки їздили відпочивати на озеро у село Гірка Полонка, винаймали номер у готелі, їздили у нічний клуб і просто їли-випивали.

Одного разу полоненому таки вдалося надіслати смс-повідомлення про те, що його взяли в полон, своєму другу і навіть вдалося з ним зустрітися.

Зауважимо, що один з викрадачів мав при собі підроблене посвідчення працівника СБУ, і саме тому потерпілий боявся звертатися у правоохоронні органи. Втім, правоохоронці таки дізналися про факт викрадення людини у Луцьку і швидко затримали підозрюваних.

На суді обвинувачуваний заперечував проти усіх вищенаведених фактів і хотів справити враження, що він є старим другом потерпілого, втім, свідки та відеозапис із камер спостереження довели причетність обвинуваченого до злочину.

Однак за такі проступки чоловіків засудили на три роки позбавлення волі з дворічним іспитовим терміном. Крім того, вирок ще можна оскаржити в апеляційній інстанції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
погрози вбивством,рекет...і три роки умовно. Наступний раз вони когось прибють.
Відповісти
такий гуманний суд? викрадення людини,пыдробка посвідчення СБУ, вимагання за попередньою змовою групою осіб - тільки 2 роки умовно?
Відповісти
умовно?!
мабуть 200 000 перейшло до судді.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку троє молодиків взяли у заручники лісівника і вимагали у нього 200 тисяч гривень
08 квітень, 2015, 10:42