Екс-очільник волинської міліції «спалився» на вимаганні хабара

Екс-очільник волинської міліції «спалився» на вимаганні хабара
Колишній головний міліціонер Волинської області, нині начальник Головного управління внутрішніх справ Києва Олександр Терещук вимагав у начальника ДАІ столиці Миколи Макаренка 400 тисяч гривень.

Про це пише "Дорожній контроль" з посиланням на власні джерела.

Запис телефонної розмови, яка підтверджує це, знаходиться в матеріалах кримінальної справи порушеної стосовно Миколи Макаренка за організацію злочинної схеми (вимагання від співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту, підпорядкованих ГУМВС в місті Києві - щомісячної грошової виплати, а також "монопольна" реалізація бланків довідок-рахунків МРЕВ).

Журналісти відзначають, що співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС України тривалий час прослуховували телефон начальника УДАІ Києва Макаренко. У процесі цього і був записана розмова, під час якої начальник ГУВС Києва поставив Макаренко завдання зібрати 400 тисяч гривень. Гроші призначалися на покупку особистого автомобіля для Терещука.

Цікаво, що між Терещуком і Макаренко був конфлікт, вони знаходилися в неприязних стосунках. Також відомо, що Олександр Терещук є людиною заступника голови МВС Сергія Чеботаря. Тому, коли було прийнято рішення "боротися з корупцією", об'єктом вибрали саме Макаренко. Але, під час обшуку в УДАІ Києва були вилучені гроші, які й призначалися Терещуку.

Оскільки в МВС знали, що Микола Макаренко збирає гроші для передачі Олександру Терещуку, було прийнято рішення взяти свою ж "касу". Цікаво, що на той момент Макаренко вже знав, що по ньому "працюють", тому, перед самим обшуком зміг втекти і виїхав на територію Білорусі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хабар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
терещука на нари!
шоб знав
Відповісти
авакова у відставку. вже більше року цей міністр працює в мудрому камікадському уряді Яценюка. і за цей час в нього заступник, який кришує цього Терещука! Аваков, перш ніж боротися з корупцією в країні розберися з корупцією в себе під носом!
Відповісти
прокурори менти судді ви випробовуєте терпіння громади.ставлю до відома кінчається ......
Відповісти
Ще додати лікарів і шишок з освіти
Відповісти
ай, молодець! :)))
Відповісти
бувших не буває, тільки здохлі.
Відповісти
дуже порядна людина. Вирішив сам покарати хабарника рубльом
Відповісти
як кажуть "рука руку миє", один одного там прикривають в міністерстві. Не дарма почали відстрілювати їх.
Відповісти
Останні новини
Екс-очільник волинської міліції «спалився» на вимаганні хабара
08 квітень, 2015, 12:01