Луцьк обіцяють зробити інтеркультурним

Луцьк обіцяють зробити інтеркультурним
В Луцьку підписали угоду між Українською платформою інтеркультурних міст та Радою Європи.

Підписання угоди відбулося 14 червня в міській раді.

Як розповіла заступник керівника відділу з питань культурної політики Управління Ради Європи Христина Баклай, угода направлена на підтримку міст для розвитку культурного розмаїття.

Вона пояснила, що тут мова йде не лише про культуру у значенні видів мистецтв, а й культуру як соціальне явище.

Баклай зазначила, що реалізація ідеї відбувається шляхом рекомендацій фахівців, як у кожному конкретному місті розвивати цю сферу.

Для цього в Луцьку до вересня проведуть оцінку культурної політики міста за 14 напрямами. Після цього сформують індекс інтеркультурності, на основі якого європейські експерти дадуть свої рекомендації місту.

За її словами, Рада Європи виділила 400 тисяч євро на інтеркультурну мережу світу. За ці гроші будуть організовуватися поїздки, зустрічі, де зацікавлені сторони будуть вже самі між собою домовлятися для реалізації певного проекту у своєму місті.

Міський голова міста Прилуки Юрій Беркут розповів, що в Прилук один із найвищих індексів інтеркультурності серед 11 міст України, які формують українську мережу інтеркультурних міст.

Він розповів, що різні міжнародні проекти, в яких бере участь місто, змінили культурну атмосферу міста "до невпізнанності".

Як ідеться у підписаній угоді, міста-учасники будуть переймати «кращий досвід європейських міст у розвитку місцевих громад, використовуючи ресурси культурного розмаїття, запровадження нових форм управління на місцевому рівні із врахуванням інтересів груп, налагодити творчі зв’язки між громадами українських та європейських міст».

Довідка.

Програма «Інтеркультурні міста» (ICC) стартувала в 2008 році як спільна ініціатива Ради Європи та Європейської Комісії.

Її було започатковано з метою вивчити вплив культурного розмаїття і міграції з точки зору європейських міст і визначити політику та стратегію, що здатні допомогти містам використати розмаїття як фактор розвитку. Програма була розпочата для того, щоб запропонувати практичні політичні рішення і методи, які будь-яке місто в Європі могло б використати собі на користь.

Програма охоплює весь Європейський континент, від Атлантичного узбережжя до Уралу, і стосується як історичного розмаїття, так і сучасних міграційних процесів.

Є 4 інтеркультурні мережі - іспанська, італійська, українська, норвезька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк обіцяють зробити інтеркультурним
14 червень, 2012, 17:52