У Луцьку молилися за жертв нацизму. ФОТО

У Луцьку молилися за жертв нацизму. ФОТО
На меморіалі «Вічної слави» відбулася панахида за загиблими та покладання квітів до стели «Жертвам Нацизму» з нагоди Міжнародного дня звільнення в'язнів нацистських концтаборів.

Біля стели у середу, 8 квітня, зібралися представники влади, члени Волинського відділення Української спілки жертв нацизму та просто небайдужі громадяни.

Перед присутніми виступив голова Волинської облдержадміністрація Володимир Гунчик.

«Це був дуже нелегкий час, коли кожен на собі відчував, що таке зневага до людських цінностей. І особливо – це відчули ті, хто попав у ворожі табори і відчув на собі весь батіг нацизму, несправедливість по відношенню до полонених… Ми сьогодні в цей день схиляємо голови за тих, хто боровся і за нашу сьогоднішню свободу», - зазначив він.

Голова Волинського відділення Української спілки жертв нацизму Маргарита Парфенюк подякувала всім, хто прийшов до стели у жалобний день.

«Я хочу подякувати вам, що ніхто не знехтував цією панахидою, за той люд, які там зосталися попелом, у яких немає могил. Дякую, що ви прийшли відмітити цей день сьогодні, 8-го, коли ми завжди відмічаємо 11-го. Але я вас дуже попрошу 11-го числа, з 18:00 до 20:00 вечора запалити в себе вдома свічечку, щоб вона горіла за тих людей, яких сьогодні немає», - зазначила Парфенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.