У Луцьку прощалися із загиблим «кіборгом». ФОТО

У Луцьку прощалися із загиблим «кіборгом». ФОТО
Сотні лучан прийшли на Театральний майдан вшанувати пам’ять і попрощатись з капітаном 81-ї десантно-штурмової бригади, який загинув на Донеччині.

8 квітня в Луцьку оголосили День жалоби - ховають тіла загиблих «кіборгів» з Волині, які 7 квітня літаком доправили на військове летовище, що в Луцьку. Зокрема в Свято-Троїцькому соборі відспівали загиблого капітана Юрія Чучаліна, який підірвався на міні в зоні АТО.

Після відспівування родичі, колеги, друзі, священики і небайдужі лучани, які прийшли провести в останню путь капітана, великою процесією пішли на Театральний майдан, де і відбулась панахида.

Заступник міського голови Тарас Яковлєв попросив всіх присутніх вшанувати пам’ять героя хвилиною мовчання.

«Коли в Україну прийшла війна, до лав армії був мобілізований старший син Петро. Юрій не зміг просто спостерігати, що його дитина воює, і пішов добровольцем, та був мобілізований до 81-ї десантно-штурмової бригади. Підступні і нечесні методи ведення війни агресором зупинили серце героя під містом Авдіївка третього квітня»,- зазначив Яковлєв.

Юрій Чучалін за походженням був росіянином, проте, коли ворог прийшов на українську землю, він вирішив боронити українську свободу так, як і його син.

«Троє кращих синів Волині відходять сьогодні у вічність. Не в відкритому бою, а підло вдарив ворог в спину нашим хлопцям. Ми розуміємо як тяжко рідним, низько склоняємо голови перед вами, шановна родино», - звернувся до сім’ї загиблого голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Проводжали бійця під гасло: "Герої не вмирають!"

За бажанням родини, тіло військового поховають у селі Усичі Луцького району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подивитись скільки нероб в місті
Відповісти
Розуму тобі зла людино, і людяності...!!!
Відповісти
Вічна Слава Героям України!
Відповісти
Знав юру особисто, він був справжнім чоловіком.
слава героям
Відповісти
Побійтеся БОГА люди добрі всі ми його діти...В людей біда а ВИ тут поливаєте брудом один одного.Сором ВАМ!!!!!!!
Відповісти
Справжній герой,а ще щирої душі людина, нехай з Богом спочиває!!!
Відповісти
Слава героям!!! Пошли, Боже, здоровя, достатку, миру іхнім діткам і родичам
Відповісти
Шановний Яковлев Тарас ви хоч би з бумажки без помилок прочитали....позор.А ще хочте на місце КРАВЧУКА
Відповісти
Підтримую Вас. Сором було слухати цього "промовця" на похоронах героя. Невже важко запам'ятати кілька слів з тексту та кілька фактів з біографії полеглого??? Невже в душі чиновника не знайшлося теплих слів без папірця для дружини та синів? Сьогоднішній чиновницький "виступ" справляє гнітюче враження та заставляє засумніватися в його інтелектуальній спроможності, а відтак і фаховій. Скажіть, як такі потрапляють до владних кабінетів? Де вони їх знаходять?
Відповісти
Та що ви накинулись на Яковлева. Людина хвилювалася. Не легко вийти перед такою кількістю людей і виступити. Та й подія дуже сумна. Спробували б самі вийти і сказати кілька слів. Напевно теж би почали збиватися
Відповісти
ти напевно друг Тараса ....бо всі знають що він тупіца....а Соколовська з Волиньгаза його присунула...його мама її подруга
Відповісти
яковлева складно назвати тупим. Думаю що хвилювався. Не часто виступає на таких заходах.
Відповісти
Найважливіше прийти і розділити чужий біль, який зараз є вже нашим спільним. Навіщо пліткувати? Не хочу нікого захищати, але ті, що зараз говорять хто і що читав, можуть сказати, що вони все завжди роблять правильно?
Відповісти