Лазорко переплатив 35 мільйонів за нафту кіпрському офшору Коломойського

Лазорко переплатив 35 мільйонів за нафту кіпрському офшору Коломойського
Головне слідче управління МВС Києва розслідує закупку керівництвом компанії "Укртранснафта" у кіпрського офшору Pickrein Limited сирої нафти, за яку було переплачено понад 35 мільйонів гривень.

Про це свідчить звернення МВС до "Нафтогазу" як засновника "Укртранснафти" з проханням надати інформацію про діяльність компанії у 2012-2014 роках, - повідомляє "Українська правда".

"Досудовим розслідуванням попередньо встановлено, що службові особи Публічного акціонерного товариства "Укртранснафта" (…), зловживаючи службовим становищем, вчинили розтрату бюджетних коштів у сумі 35 618 469 грн шляхом укладання без проведення процедури конкурсних торгів договору з компанією-нерезидентом Pickrein Limited (Республіка Кіпр) на поставку сирої нафти сорту Tengiz за завищеною на 3,25 долара США за барель ціною, чим спричинили тяжкі наслідки", – сказано у зверненні.

У зв'язку з цим слідчий попросив у "Нафтогазу" надати копію статуту "Укртранснафти" у редакції станом на 2012-2014 роки, рішень про призначення голови правління компанії, річних звітів за цей же період, а також інформації про те, чи вповноважений "Нафтогаз" погоджувати господарські договори "Укртранснафти".

За даними "Української правди", офшорна компанія Pickrein Limited пов'язана з групою "Приват" олігарха і колишнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, а закуплена нафта перероблялася на заводі Коломойського у Кременчуці.



Вважається, що керівник "Укртранснафти" Олександр Лазорко на своїй посаді діяв у інтересах Коломойського, зокрема – змінював маршрути транспортування нафти в його інтересах, а також зберігав злиту з трубопровідної системи нафту на потужностях олігарха, за що держава платила йому 75 мільйонів гривень в місяць.

В середині березня наглядова рада "Укртранснафти" спробувала відсторонити Лазорка, однак він досі перебуває на посаді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лазорко не просто діяв в інтересах Бені Коломойського, а тупо грабував Україну. Разом з Укрнафтою, укргаз видобування та власними НПЗ вони створили нафтову монополію і заробляли у місяць близько 1 млд.гривень. І це тоді коли Україна потопала у бідності і крові. ЖИДВА ніколи нічим не брезгала!!! В тюрягу Лазорка років на 10, тим паче що харя реального уркагана!
Відповісти
"переплатив 35 мільйонів за нафту кіпрському офшору Коломойського"? Може нехай кіпрський офшор тепер прийме 1000 волинських нужденних дітей на відпочинок на Кіпрі. Замість табору Артеку, Крим же ЗДАЛИ?
Відповісти
Гидоття - наш землячок. Жидівський наймит. Грабіжник свого рідного народу. Якби не Палиця, то й досі возив би в Польщу миски, дверні петлі, спирт-сурогат в грілці, привазаній до мошонки, та молотки. Курка без мізків. А ще викачав з українського нафтопроводу технологічний запас нафти (1,8 млн. т.). Вкрав разом з Проданом і Коломойським і отримав кістку з барського стола.
Відповісти
Останні новини
Лазорко переплатив 35 мільйонів за нафту кіпрському офшору Коломойського
09 квітень, 2015, 08:17