Луцькі школярі зустріли гостей з Волновахи. ФОТО

Луцькі школярі зустріли гостей з Волновахи. ФОТО
Луцькі школярі приймуть у себе вдома дітей з Волновахи.

9 квітня в актовому залі гімназії №4 імені Модеста Левицього відбулась зустріч із школярами, які 8 квітня ввечері прибули з Волновахи до Луцька.

Директор гімназії Олександр Мишковець привітав гостей із Волновахи і висловив сподівання, що маленькі лучани і волноваські діти стануть друзями після цієї зустрічі.

Благочинний обласного центру митрофорний протоієрей отець Михаїл зазначив, що дітям потрібно більше спілкуватись один з одним, обмінюватись приємними враженнями від побаченого, щоб потім було, що згадати при повернені додому.

«Я можу сказати лише те, що наші сьогоднішні гості в певній мірі пережили свої страсті і свою голгофу. Ви сюди приїхали не тільки дивитись місто, але я хочу вас закликати до живого спілкування з нашими дітьми. Розмовляйте не тільки з тими, в кого ви зупинились, а й з іншими. Ваш приїзд - це ще одне підтвердження того, що немає ніякої розділеної України і українців. Завези нас на край світу - ми і там будемо рідні і близькі», - сказав отець Михаїл.

Заступник луцького міського голови Тарас Яковлєв повідомив, що міський голова Микола Романюк не зміг приїхати на зустріч, адже він зараз не в Луцьку. Однак коли приїде, то обов’язково з дітьми поспілкується та вручить подарунки.

Присутні депутати луцької міської ради виступали з привітаннями. Помічник нардепа Дмитра Лубінця Роман Романюк, зазначив, що Лубінець, який родом з Волновахи, є ініціатором сьогоднішньої співпраці між Волновахою та Луцьком.

«З ініціативи депутата підписали меморандум про співпрацю між двома містами - Луцьком і Волновахою. Сьогодні цей документ втілюється в життя, адже ви зараз знаходитесь в місті Луцьку. Я впевнений, що коли ви повернете додому, ви розкажете своїм друзям про те, як ви цікаво провели свій час»,- звернувся до волноваських дітей Роман Романюк.

Керівник волинського благодійного фонду «дитяча місія Україна» Людмила Лонюк вручила подарунки волноваським дітям, які прислали діти з Швеції, Данії та Норвегії спеціально до приїзду цих дітей до Луцька.

Лучанка Алевтина Мельничук, розповіла, що в неї буде гостювати цілий тиждень дівчинка з Волновахи.

«В мене буде жити Аліна. В нас дома є двоповерхове ліжко і Алінка цей тиждень буде жити в моїй кімнаті і спати на першому поверсі, там, де був мій братик, який поки що буде жити в кімнаті з мамою», - розповіла Алевтина.

Своєю чергою, жителька Волновахи Аліна Тинянська, яка гостюватиме в Луцьку цілий тиждень, зазначила, що їй дуже сподобалось, як їх вчора зустріли.

«Я з Волновахи приїхала, там мене чекає мама. Мені дуже сподобалось, як нас зустріли. Тут дуже гарні діти», - зазначила Аліна.

Педагоги з Волновахи вручили луцьким депутатам і директору гімназії короваї. Після зустрічі діти разом з луцькими школярами пішли на урок, щоб побачити, як навчаються лучани.

Цілий тиждень вони будуть спілкуватися з школярами, знайомитися з містом і ходити на екскурсії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який молодець Микола Романюк, що підписав угоду про співпрацю з Волновахою. Цим людям зараз дуже важко, але лучани допомагають. Радіє душа що ми не зачерствіли, готові допомогти тим, кому ця допомога необхідна. Що не все у нашому житті вирішують гроші. Є й інші цінності - такі, як людське співпереживання, небайдужість до чужого горя,готовність допомогти...
Відповісти
Гарний захід. Молодці міська влада, Микола Романюк. Діти з Волновахи хоч відпочинуть і відволічуться від проблем. Це справді зближення Сходу і Заходу.
Відповісти
Дуже добре, що такі ініціативи йдуть від керівництва нашої міської влади. для укрїнців зараз, чи не найважливішим, є об_єднання! Микола Романюк не словом, а ділом показав це об_єднання на ділі!
Відповісти
Хочу подякувати мерові Луцька, сім'ям, що приймають участь у проекті "Схід і Захід разом" та усім жителям міста за теплий прийом, гостинність і захоплюючу культурну програму, надану нашим дітям під час візиту. Від щирого серця поздоровляю Вас з Воскресінням Христовим, з Пасхою Христовою, і нехай царюють у Ваших серцях радість і душевний спокій! Нехай до Вашої оселі прийде здоров'я, любов, щастя, добробут. Всіх Вам земних благ!
Відповісти
Останні новини
Луцькі школярі зустріли гостей з Волновахи. ФОТО
09 квітень, 2015, 12:48