За послуги ріелторів доведеться платити в 10 разів більше

За послуги ріелторів доведеться платити в 10 разів більше
З ініціативи Кабінету Міністрів України ціна послуг ріелтора з 300-400 гривень може вже незабаром зрости до 3000 гривень

Про це повідомила віце-президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська, пише ТСН.

«Сьогодні в Мінекономрозвитку підготовлений законопроект «Про особливості здійснення ріелторської діяльності в Україні», який, практично, копіює ситуацію на ринку оцінки майна. Тобто, ринок монополізується і послуги для простих громадян дорожчають у десятки разів. Наприклад, якщо раніше оцінка однокімнатної квартири в Києві стояла 300-500 гривень, то після «сертифікації» вона піднялася до 3 тисяч. Це ж буде відбуватись і з послугами ріелторів, і зростання цін буде приблизно таким же», - пояснила вона, пише видання.

Ситуацію з ріелторами ускладнює те, що на відміну від нотаріусів та колишніх оцінювачів, у них немає законодавчого регулювання бізнесу, що ускладнить відстоювання своїх прав. А в згаданому законопроекті передбачається ті ж сертифікати, навчання, введення регулятора та інші нововведення, які вже «отримали» раніше оцінювачі.

До того ж, сьогодні на ринку є конкуренція - близько 12 000 ріелторів. Тому продавці або покупці платять за послугу і можуть вибирати, у кого її замовити і за якою ціною.

«Але коли гравців стане менше, зміниться і форма ціноутворення-доведеться платити не за послугу, а за вартість продаваного об'єкта. Документ передбачає 3%, які, я так розумію, платять і продавець, і покупець», - розповіла експерт.

Нагадаємо, у четвер прем'єр Микола Азаров заявив, що дав команду ФДМ та Мін'юсту врегулювати спірні питання на ринку оцінки майна та покарати винних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За послуги ріелторів доведеться платити в 10 разів більше
15 червень, 2012, 09:44