У Луцьку дітей навчали, як власноруч робити великодню свічку. ФОТО

У Луцьку дітей навчали, як власноруч робити великодню свічку. ФОТО
В обласному центрі для луцьких школярів провели майстер-клас із виготовлення великодньої свічки.

Майстер-клас відбувся 9 квітня у приміщенні Волинської Духовної семінарії.

Представник УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук зазначив, що Волинська єпархія традиційно проводить подібні заходи для юних вірян, і вони покликані не тільки для проповідування Божого слова, але і для того, аби діти могли долучитись до створення чогось прекрасного. У передпасхальний період священики показують дітлахам зовнішню атрибутику християнства.

«Цього року ми вирішили провести майстер-клас по виготовленню свічок. Адже щонеділі малюки приходять із батьками і разом з ними запалюють свічки і їм цікаво, як можна власноруч її виготовити. Ці великодні свічки дітки візьмуть і запалять у пасхальну ніч. Діти знають, що вони готуються до пасхальної ночі і проведуть час у церкві. Вони змалку знають, що Великдень це не лише веселощі, але і час, коли можна в особливий спосіб робити добрі діла», - мовив протоієрей Валентин Марчук.

Директор недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі ієромонах Ілля (Вишневський) розповів дітям просту технологію виготовлення свічки. За його словами, у цьому немає нічого складного. Спочатку береться віск, який треба розтопити у металевій посудині, можна і у відрі, після чого береться гніт, який вмочується у розтоплений віск. Свічка формується внаслідок формування численних шарів воску.

«Свічка є важливим атрибутом церкви. Преподобний Серафим Саровський говорив, що людина повинна бути подібною до свічки, адже вона горить і собою може запалити іншу свічку, і вона не втрачає світла. Тому ми повинні так само зігрівати інших людей, робити їм добро. Коли наше життя «загорілося», ми повинні зробити щось добре і позитивне для цього світу», - зазначив ієромонах Ілля (Вишневський).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку дітей навчали, як власноруч робити великодню свічку. ФОТО
09 квітень, 2015, 18:45