Головного податківця Одеси, який «прокурорував» у Луцьку, вимагають звільнити за корупцію

Головного податківця Одеси, який «прокурорував» у Луцьку, вимагають звільнити за корупцію
Народні депутати України, які входять в об'єднання «Депутатський контроль», вирішили звернутися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою усунути з посади в.о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області Сергія Даніліна, а також в.о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія.

Нагадаємо, 10 квітня одесити приймають у місті Президента України Петра Порошенка. За інформацією у ЗМІ, керівник держави нібито має намір звільнити голову Одеської ОДА Ігоря Палицю, що був нардепом від Волині.

Як стало відомо, нещодавно депутати у ВР вимагали звільнення головного податківця Одеської області Сергія Даніліна, який свого часу був прокурором Луцька і вслід за Палицею отримав посаду в Одесі.

З особою Даніліна одесити знайомі давно. Посадовець колись обіймав посаду зампрокурора Одеси і був замішаний у квартирному скандалі. Він дивним чином отримав 4-кімнатну квартиру, яку потім у нього відвоювали. Хороми віддали дитячому будинку сімейного типу.

Депутати хочуть не просто звільнення Даніліна та в.о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія, а й повноцінного розслідування злочинних схем посадовців.

Перший заступник генпрокурора Олег Заліско, у свою чергу, пообіцяв нардепам, що всі кримінальні справи за фактами корупції в Одесі, які були закриті, відновлять і повторно перевірять.

Крім того, депутати підготують доповідну записку Президенту України та Прем'єр-міністру України з законодавчими пропозиціями щодо боротьби з корупцією та контрабандою, а також кадровими рішеннями в Одесі.

За даними, які оприлюднили депутати, розмір недоплачених податків за 2014 склав, за різними оцінками, від 30 до 60 мільйонів доларів.

Зокрема, йшлося про те, що Володимир Передерій лобіює інтереси конкретних груп, які є власниками терміналів. Серед проблем, які обговорювалися, були: занижений розмір митної вартості, контрабанда через придністровський кордон, підміна вантажу в процесі його переміщення в зону митного контролю, зловживання при операціях з металобрухтом, тіньовий обіг тютюнових виробів, незаконний обіг бурштину і затримка митного оформлення документів шляхом проведення необґрунтованих перевірок.

Слід зазначити, що в 2014 році було проведено 33 тисячі додаткових перевірок, з яких тільки в 0,5% випадків були виявлені правопорушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все переживаю за палицю
може все-таки не вижене?!
Відповісти
Це ще той чесний
Відповісти
Останні новини
Головного податківця Одеси, який «прокурорував» у Луцьку, вимагають звільнити за корупцію
10 квітень, 2015, 15:15