На Волині авто з іноземними номерами створюють проблеми, - мер Володимира-Волинського

На Волині авто з іноземними номерами створюють проблеми, - мер Володимира-Волинського
Наявність автомобілів із номерними знаками іноземних держав – проблема для Володимира-Волинського.

Кількість такого транспорту – доволі значна. Як наслідок – погіршення ситуації на дорогах, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

«Останнім часом посилився негативний вплив на стан безпеки дорожнього руху з боку водіїв, які мають у тимчасовому користуванні автомобілі з польськими номерними знаками. Це серйозна проблема, суть якої полягає в тому, що кількість таких транспортних засобів зростає й у переважній більшості випадків керують ними особи, які не мають досвіду, а часто й взагалі документів на право керування транспортними засобами», – зазначив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Так, у 2014 році у Володимирі-Волинському трапилося 19 аварій за участі автомобілів із польськими номерами, 15 осіб отримали травми, одна людина загинула. За три місяці цього року зафіксовано 6 ДТП, в яких травмовано 5 жителів міста, троє загинуло.

Міська влада запевняє, що водії безвідповідально ставляться до виконання вимог, передбачених Правилами дорожнього руху, адже автомобілі з іноземними номерами не реєструються, в’їхавши на митну територію України, а відтак у разі порушення водієм Правил дорожнього руху встановити його особу практично не можливо.

Своєю чергою, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик має намір ініціювати розгляд питання про впорядкування обліку відповідних транспортних засобів органами МВС.

Голова облдержадміністрації направив офіційне звернення до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, міністра інфраструктури Андрія Пивоварського та народного депутата Тетяни Острікової.

Окрім того, Володимир Гунчик має намір обговорити проблему й шляхи її вирішення в інших міністерствах та відомствах, зокрема у Адміністрації Президента України та Кабінеті Міністрів, під час найближчого робочого відрядження до Києва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ДАЇ? Чому вони не працюють?На таможні транзит регістрірують. Щось Хан темнить.
Відповісти
даун тормознутий то йсраний мер. закалібали корупціонери срані
Відповісти
самі небоїсь деруть бабло з гаїшниками. і возмущаються коли в народу є хоть якась можливість купити норм авто за кордоном. валити таких уродів мерів
Відповісти
Жаба давить коли хтось щось має! Де робочі місця у Володимирі? Оті машинки це є засіб заробляння грошей для жителів.Чи може здохнути в тому вічностабільному петро-граді??? ДАІ нехай працює.Не буде порушень.А то тільки звикли касу косити.
Відповісти
Не створюють проблем лише ті які товар Руслану Петровичу вазять.Нехай краще навчить своїх мажорів пішоходів пропкскати на переходах.
Відповісти
"вазять" тільки якраз не Руслану Петровичу!!!
Відповісти
А чого стільки іномарок з "імпортними" номерами у місті? Чого після зміни мусиш перти за бугор заробити гроша на хліб? Чого при тобі , Саганюк, не відкрилось ні одного підприємства в місті, а те що мали- здохло і розтянули? Чого твої діти крутяться весь час на митниці, невже цигарки туди возять? Чого не йдеш на пенсію чоловіче? ...
Відповісти
Чому Володимирсько князя не люстрували?
Відповісти
наша влада тільки те і робить що душить наш народ,а ми як та трава весною продушуємо цей асфальт і стараемось десь заробити копійку.якщо хочете контролювати-зробіть тимчасовий ввіз на1або на 3роки і тоді і гроші підуть в бюджет будете контролювати
Відповісти
Все просто прийміть нормальні закони щоб можна було хотяб за все життя пригнаи 1н автомобіль без розмитнення або з розумним розмитненням а не в 2ва разо дороще розмитнення чим заме авто...
Відповісти
Що за бред папіка про те, що машини не реєструються? Якщо тачка в'їзджає на транзит - то у митній базі значиться хто її ввіз. Хіба ввезених "воздухом" у нас багато машин щодня по місту їздить?
Відповісти
Привет, друзья! Я из Одессы. И полностью согласен со всеми комментариями. Спасибо вам за вашу позицию. Простите что по-русски.
Відповісти
Повний апсудр!!!
Відповісти
Бред, театр абсурду.
Відповісти
Це пряме порушення прав людини та Законів України. Маєш на руках документи на машину - їдь.А це все чергова схема як скосити бабло до міського бюджету.
Відповісти
скоріш всього собі в карман
Відповісти
дебіл, шо тут казати сам контрабандою занімається то нормально
Відповісти
Закрити автосалони і автобазари. Бензин по 100грн/л. Менше машин - менше ДТП!!!
Відповісти
під ножі такого мера ! путінська підстилка!!!
Відповісти
я би того мера заі...,само їздить на мерсі,а люди мають їздити на гробах...
Відповісти
Останні новини
На Волині авто з іноземними номерами створюють проблеми, - мер Володимира-Волинського
10 квітень, 2015, 15:24