Мобілізовані волиняни матимуть форму*

Мобілізовані волиняни матимуть форму*
Майже сто комплектів військового одягу, а також взуття придбають волонтери обласного координаційного Центру допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям в рамках проекту «100 тисяч у
місяць», який стартував у лютому з ініціативи волинського нардепа Сергія Мартиняка.

Таке придбання зумовлене попитом на форму, - кажуть тут, адже майже сотню комплектів, які закупили у березні, розібрали за тиждень, і є ще чимало тих, кому вони не дісталися.

«До нас телефонують мобілізовані, їх родичі, голови сільських рад та просять допомогти з формою. Це зрозуміло, адже на сьогодні хлопці, яких відправляють на Схід, отримують два комплекти військового одягу: один - зимовий, інший – літній. А цього замало, адже носять його щодня», - пояснив координатор одного з відділів Центру Сергій Рижков.

Тому було вирішено знову закупити військову амуніцію, весняно-літню закордонну форму (штани, кітель). Втім, якщо у
березні її придбали на 27 тисяч гривень, то вже цього місяця на це планують витратити більше грошей - 35 тисяч гривень зі ста, передбачених на квітень в рамках проекту, адже куплять ще і берці.

Ще частину суми спрямують на ліки, якими укомплектують аптечки для хлопців на передовій. На що витратять решту квітневої суми, волонтери вирішать згодом, оскільки заявки
надходять щодня. До того ж, потреб менше не стає, - кажуть у Центрі.

Тим часом у лютому в рамках проекту "100 тисяч у місяць" придбали акумулятори, баки, запчастини, тосол для техніки, а ще зимові спальники бійцям.

Натомість у березні гроші спрямували на рації саперній роті групи інженерного забезпечення 14 ОМБР, на матеріали для виготовлення сітки, яка є основою маскувальної, на військову форму та запчастини для техніки.

Таким було замовлення волинських волонтерів.

Нагадаємо, що проект "100 тисяч у місяць" стартував на Волині у лютому. В його рамках благодійний фонд «Європейський вектор» щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин 100 тисяч гривень. Така ініціатива належить меценатові фонду нардепу Сергієві Мартиняку.

Тим часом, що потрібно придбати першочергово, вирішують самі
волонтери, зокрема волинський обласний координаційний Центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям, де, власне, і приймають заявки. Звертатися можна і у фонд, втім остаточне рішення - за Центром.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мобілізовані волиняни матимуть форму*
10 квітень, 2015, 17:28