У Європі хочуть перевірити бізнес-зв'язки Януковича

У Європі хочуть перевірити бізнес-зв'язки Януковича
Проти України можуть ввести санкції, якщо ув'язнені лідери опозиції не візьмуть участі в парламентських виборах восени цього року, вважає депутат Європарламенту Вернер Шульц.

Про це пише Дзеркало тижня.

«Вибори не будуть справедливими, якщо певні люди не будуть брати участь в цих виборах. Можливо, будуть і санкції – ми можемо розглянути, наприклад, бізнес-зв'язки президента Віктора Януковича, або ми можемо подивитися на махінації, які були пов'язані з величезною корупцією при будівництві стадіону (НСК «Олімпійський»), коли стадіон виявився на третину дорожчим, ніж було заплановано. Україна має дуже великі проблеми з корупцією», – заявив Шульц.

Нагадаємо, Європейський парламент закликав українську владу звільнити «ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами».

«ЄП знову заявляє про свою стурбованість з приводу судових процесів проти колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників уряду, які не були проведені відповідно до європейських стандартів – справедливо, неупереджено, прозоро і незалежно. Європарламент закликає до негайного звільнення всіх ув'язнених, засуджених за політичними мотивами, у тому числі лідерів опозиції», – сказано в резолюції, прийнятій 24 травня.

У документі Європейський парламент закликав українську владу прояснити ситуацію з «ув'язненими з політичних мотивів» до початку виборчої кампанії.

У тексті резолюції є також заклик до української влади дотримуватися прав всіх «ув'язнених з політичних мотивів», у тому числі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Валерія Іващенка, а також забезпечити їх необхідною медичною допомогою, доступом адвокатів, родичів та інших осіб, зокрема посла ЄС в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь підтопить?
15 червень, 2012, 11:49
У Європі хочуть перевірити бізнес-зв'язки Януковича
15 червень, 2012, 11:22