У Нововолинську гірник з Луганщини голодував через невиплату зарплати

У Нововолинську гірник з Луганщини голодував через невиплату зарплати
9 квітня гірник шахти «Нововолинська» №10, член незалежної профспілки Юрій Завидняк оголосив голодування через невиплату зарплати і відсутність засобів для виживання.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. Наразі відомо, що після перемовин шахтар припинив голодування, – повідомляє БУГ.

Юрій Завидняк вимушений був разом з сім’єю переїхати з міста Первомайськ Луганської області до Нововолинська, де працевлаштувався на шахті «Нововолинська» №10. Проте зараз нововолинським гірникам не виплачують зарплати. Сім’я Юрія Завидняка опинилася без засобів для життя й не в змозі платити за квартиру.

«Дружина Юрія – прибиральниця, один з двох синів – теж шахтар і не отримує зарплату. Люди фактично опинилися без засобів для існування й на вулиці. Крім того, Юрій Завидняк серйозно захворів. Тому у момент відчаю й оголосив голодування. До речі, у цей час на шахті перебував перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Мартиненков. На сьогодні усім нововолинським шахтарям не виплатили 50% зарплати за січень, а також повністю за лютий, а тепер – ще й за березень. Ці питання не вирішені на рівні міністерств і відомств, а люди стали заручниками ситуації. Місцеві гірники ще якось виживають за рахунок власних городів чи своїх пенсій або пенсій батьків. А такі, як Юрій Завидняк не мають ні пенсії, ні житла», - розповів Михайло Волинець.

Наразі Юрій Завидняк припинив голодування. Як повідомив Михайло Волинець, місцева влада пообіцяла, що розгляне питання надання його сім’ї кімнати в гуртожитку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВСЕ ПОЗНАЕТСЯ В СРАВНЕНИИ....ЩАНОВНИЙ ! ДЕРЗАЙТЕ
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську гірник з Луганщини голодував через невиплату зарплати
11 квітень, 2015, 16:05