Поблизу Широкиного поновилися бої

Поблизу Широкиного поновилися бої
Після триденного періоду відносного затишшя у суботу, 11 квітня, у районі села Широкиного Донецької області поновилися бої.

Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні, оприлюдненому 12 квітня на сайті організації, - повідомляє dw.de.

Як зазначається, увечері суботи на східній околиці контрольованого українськими військовими Бердянського, розташованого за два кілометри від Широкиного, спостерігачі почули танкові постріли. За їхньою оцінкою, "постріли йшли з території, контрольованої урядом України, за 500 метрів від їхньої позиції, вогонь вівся у бік чи поблизу Широкиного".

Як зазначається, коли місія ОБСЄ залишила територію, то її представники почули "вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів між сторонами, які контролюють Бердянське та Широкине". А спостерігачі в Маріуполі чули звуки мінометного обстрілу, які лунали з цієї ж території. Бій тривав близько трьох годин, говориться у повідомленні.

Також зазначається, що Спільний центр із контролю та координації пізніше підтвердив загальні зауваження спостерігачів, але додав, що артилерію також було застосовано в "інтенсивному бою". Водночас, інформують у місії, попри заяви самопроголошеної "ДНР" про невстановлену кількість жертв серед мирного населення в Широкиному під час бою, вони відмовили спостерігачам ОБСЄ в доступі до населеного пункту 11 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.