Волинянка незаконно отримала соціальну допомогу

Волинянка незаконно отримала соціальну допомогу
Жителька Ковельщини приховала своє майно від соціальних служб щоб отримати соціальну допомогу.

час, коли Україна вкрай потребує кошів на армію, є люди які її обкрадають: хто – на мільйони гривень, хто – на тисячі, як це трапилося у Ковельському районі пише kowel.com.ua.

До місцевого управління соціального захисту населення за призначенням державної соціальної допомоги, як малозабезпеченій сім’ї, звернулась жителька села Зелена. До заяви вона додала довідку про склад сім’ї, видану Зеленською сільрадою, відповідно до якої, сім’я складається з трьох осіб: заявниці, її чоловіка та неповнолітньої доньки.

Крім цього, жінка особисто заповнила, підписала і подала спеціалісту управління декларацію про доходи та майновий стан. Відповідно до внесених в декларацію даних, у заявниці та членів її сім’ї транспортні засоби у власності не перебувають.

На підставі поданих документів начальником управління соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації 4 грудня 2013 року було прийнято рішення про призначення державної соціальної допомоги, починаючи з 1 листопада 2013 р., при цьому з 1 січня 2014 р. розмір допомоги збільшився до 535, 75 гривень щомісячно.

Виявилось утримувачка державної допомоги у декларацію про доходи та майновий стан власноручно внесла завідомо неправдиві відомості. Жінка приховала, що у її власності перебуває аж два автомобіля: VOLKSWAGEN PASSAT (1990 р.в.) та FІАТ SСUDO (2001), а на чоловіка зареєстровано VOLVO 740 (1990) та автобус КАВЗ-685 (1985).

У зв’язку з виявленням факту навмисного подання неправдивих даних про майновий стан виплату соціальної допомоги відразу ж було припинено. Фахівці підрахували, що в період з листопада 2013 р. по березень 2014 р. «малозабезпечена» сім’я із Зеленої «розвела» державу на 2163,51 гривні.

Ковельський міжрайонний прокурор звернувся до суду з позовною заявою про повернення жінкою безпідставно отриманої державної соціальної допомоги.Проте відповідачка не з'явилась на судове засідання.

Головуюча по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Тамара Луньова позов задовольнила повністю при заочному розгляді справи, що відповідає вимогам статті 224 Цивільно-процесуального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КАВЗ-685 VOLVO 740 иаке соромно в декларацію вписувати було їм
Відповісти
шановна редакція, не соромте себе. в той час коли країна потребує грошей на армію, наша влада краде мільйони.
Відповісти
Ви пишете про подвиг, коли стягнули з людини 2 тис.грн., так вона їх отримала безпідставно, але чому б не сказати про фінансові махінації з курсом про рефінанс ? Очевидно досі "невстановлені особи" поклали в свій карман на офшорці міліони зелених.
Скажіть вже нарештій і про це...
Відповісти
Останні новини
Бойовики
13 квітень, 2015, 15:10
Волинянка незаконно отримала соціальну допомогу
13 квітень, 2015, 14:40