Загиблих в АТО волинян відзначили державними нагородами

Загиблих в АТО волинян відзначили державними нагородами
Президент Петро Порошенко нагородив державними нагородами 340 бійців, які відзначились у ході АТО.

Президент Петро Порошенко підписав укази про відзначення державними нагородами військових – учасників антитерористичної операції, у тому числі учасників бойових дій біля міста Дебальцеве Донецької області, про це йдеться на сайті президента України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі нагороджено 340 військовослужбовців.

Солдати та офіцери відзначені орденами Богдана Хмельницького, «За мужність», Данила Галицького, та медалями «За військову службу Україні» і «За бездоганну службу».

До нагороди були представлені троє бійців з Волині, щоправда посмертно, орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

В документі Порошенко постановив нагородити посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня трьох бійців підрозділу «Світязь»:.а саме: Максима Ляшука (позивний "Яр") — з села Острожець Млинівського району на Рівненщині., лейтенант міліції, загинув 29 серпня 2014 року у «зеленому коридорі», коли разом із військовими колоною покидав місце битви.; Сергій Помінкевич ("Чех") — з села Забороль Луцького району Волині, загинув 22 травня під Волновахою; Віктор Шолуха ("Шериф") — з селища Локачі на Волинському Поліссі, загинув 29 серпня в тому ж таки "зеленому коридорі.

Згодом встановили і місце їх поховання: невідомі солдати були поховані у Запоріжжі. Однак, завдяки зусиллям близьких вдалося ідентифікувати тіла полеглих бійців і захоронити їх, на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому підполковник Спасьонов Василь Володимирович не попав в список на нагороду(посмертно)???Чи для того щоб сім"я отримала нагороду або пільги треба волохату руку мати??????Де справедливість??? Одні герої, а інші хто???? Всі.. то всі!!!
Відповісти