Щоб отримати субсидії, волиняни виплачують борги за комунпослуги

Щоб отримати субсидії, волиняни виплачують борги за комунпослуги
Волиняни після збільшення тарифів намагаються повністю розрахуватись за газ та електроенергію, імовірно, щоб мати можливість оформити субсидії.

Про це стало відомо сьогодні, 14 квітня, під час засідання робочої групи Антикризового енергетичного штабу при обласній державній адміністрації, - про це пише «Слово Волині».

Так, звітуючись про підсумки опалювального сезону, заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Володимир Бондарук зазначив, що рівень розрахунків за використаний у 2015 році газ в області є задовільним і становить 55,8%. Також цьогоріч було погашено борги за використаний у минулому році газ.

Рівень розрахунків за газ у закладах бюджетної сфери становить 86%: заклади, які фінансуються з обласного бюджету, розрахувались на 104, 5%, заклади, які фінансуються з місцевих бюджетів, - на 82,2%, з державного – на 81%.

Загалом заборгованість закладів бюджетної сфери за 2015 рік становить 5,7 мільйонів гривень.

Рівень розрахунків серед населення за січень-березень 2015 року становить 118, 7%. Натомість пільги, субсидії та компенсації профінансовано на 94, 97 та 87% відповідно.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя додав, що нині рівень розрахунків за газ серед населення є вищим, ніж зазвичай. Очільник газопостачального підприємства пов’язує це з суттєвим підвищенням тарифів з 1 квітня.

Зауважимо, що право на отримання субсидій матимуть лише ті українці, в яких немає боргів за комунальні послуги.

Заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва ОДА додав, що рівень розрахунків за електроенергію цьогоріч становить 97%. Загальна заборгованість за попередні роки – 57,4 мільйона гривень. Водночас промислові підприємства цього року повністю розрахувались за електроенергію, рівень розрахунків підприємств житлово-комунального господарства становить 80,5%.

Рівень розрахунків установ бюджетної сфери становить 89% для закладів, які фінансуються з державного бюджету, та 98% для закладів, які фінансуються з місцевих бюджетів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо подавати неправдиву інформацію,вводячи людей в оману. Наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги НІЯКИМ ЧИНОМ не впливає на право отримання субсидії.
Відповісти
Останні новини
Щоб отримати субсидії, волиняни виплачують борги за комунпослуги
14 квітень, 2015, 15:08